Haberler

Kadın Çiftçilere Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

Güncelleme:

Nevşehir'de Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi kapsamında 26 kadın çiftçiye yüzde 100 hibe destekli süt sağım makinesi dağıtıldı.

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi sertifika ve süt sağım makinesi dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, bazı daire müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz ile kursiyer kadın çiftçiler katıldı.

Burada konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir ekonomisinde tarım ve hayvancılığın önemli bir yer tuttuğunu ve hayvancılık sektörünün mekanizasyonuna büyük önem verdikleri söyledi.

Hayvancılık sektörünün önemli bir kısmını oluşturan süt sığırcılığının ülke ekonomisi içinde oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Yılmaz, sektörün kaliteli süt ihtiyacının ancak yetiştiricilerinin süt sağım makineleri ile hijyenik ve sağlıklı olarak ineklerinden sağdıkları sütlerle olacağını ifade etti. Yılmaz: "Elle sağımın hijyen sorunu, zoonos hastalıklarının yayılması, fazla işgücü ve zaman kaybına neden olması gibi dezavantajları bulunmaktadır. Bu proje ile kadın çiftçilerin yaşam standartlarının arttırılması, daha kaliteli süt elde edilmesi, tüberkülos, brucella gibi hastalıklarla bilinçli mücadele edilmesi, tarımla ilgili gelişmelere çiftçinin ilgisinin çekilmesi hedeflenmiştir. Yine bu proje ile hayatın yükünü çeken çiftçi kadınlarımızın hayat standardı yükseltilerek kendilerine, ailelerine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırmaları sağlanacaktır" dedi.

Proje kapsamında 26 kursiyer kadın çiftçiye 2 gün boyunca eğitim verildiğini ifade eden Yılmaz, eğitimi başarıyla tamamlayan kadın çiftçileri kutladı.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından 26 kadın çiftçiye önce sertifikaları daha sonra ise toplam maliyeti 18 bin 500 TL olan ve İl Özel İdaresi desteği ile yüzde 100 hibe desteği sağlanan süt sağma makineleri teslim edildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ekiz Okan Yılmaz Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title