Haberler

Kaçak Avcılara Yönelik Denetimler Sıklaştırıldı

Kaçak avcılara yönelik denetimler sıklaştırıldı

Av mevsimini başladığı dönemden itibaren 300 kaçak avcıya işlem yapıldı

Kaçak avcılara göz açtırılmıyor

Terkos gölünün muhteşem manzarası havadan görüntülendi

İSTANBUL - İstanbul'da kaçak avlanmaya göz açtırmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bir av sezonu boyunca 2 bin avcı kontrol ederek yasalara uygun olmayan 300'ün üzerinde avcıya ceza kesti. Avcılara gerçekleşen uygulama kameralarca kaydedilirken, avcıların uğrak yeri olan Terkos Gölü'nün eşsiz manzarası havadan çekilen görüntülerle kendine hayran bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri avcıların yoğun olarak çıktıkları gün doğumundan bir saat önce denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, Avcılık yapan vatandaşların gerekli belgelerinin olduğuna bakılıp, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince avlanma usul esaslarına uyup uymadıkları kontrol edildi. Bugüne kadar 300 avcıya yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

"300 üzerinde avcıya yasal işlem yaptık"

İstanbul'da kaçak avcılık ile mücadele ettiklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürü Resul Doğan, " 6 ayrı ekip olarak 7 gün 24 saat sahada denetleme yapıyoruz. Denetlediğimiz belgelerde avcılık belgesi ve avcılık yapacağı alanda kota aldığına bakıyoruz. Tüfeğin ruhsatı kontrol ediliyor ve av yapılmış ise, avlanması yasak türler mevcut mu? Bu hususlara bakılıyor. İstanbul'da 24 binin üzerinde kayıtlı avcı var, 11 bine yakın ise aktif avcı var. Bir av sezonu boyunca 2 binin üzerinde avcı denetledik ve 300 üzerinde avcıya yasal işlem yaptık. İstanbul için şuanda çakal, tilki, yaban domuzu, çulluk ve ördek şuan av yapmaya açık. Mevsimsel olarak ve canlıların üreme dönemlerine bağlı olarak avlanması yasak olan hayvanlar değişiyor" ifadelerini kullandı.

"Yasak avlanmaya ben de olsam karşıyım"

Öte yandan denetimlerde belgeleri kontrol edilen 26 yıldır avcılık yapan Ali Yılmaz, " Ava çıkmadan önce bütün gerekli belgelerimizi tamamlayıp nerede avlanacağımızı ve kotamızı belirliyoruz. Kaçak avcılık ile ilgili yapılan denetimler çok güzel, bu şekilde olması gerekiyor zaten. Yasak avlanmaya bende olsam karşıyım, uygun olarak kota alınıp öyle avlanılmaya çıkılması gerekiyor" belirtti. Öte yandan denetimlerin yapıldığı ve avcıların uğrak yerlerinden birisi olan Durusu Gölü olarak da bilinen Terkos Gölü havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde mavi ile yeşilin buluşmasıyla oluşan manzara ise kendine hayran bıraktı. Göl üzerinde yüzen ördekler havadan çekildiklerini anladıklarında ise kaçmaya başlamaları renkli görüntüler oluşturdu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Terkos Gölü İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title