Haberler

Pfizer-BioNTech aşısı yapılan bir kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Japonya'da Pfizer-BioNTech aşısı uygulanan bir gönüllü hayatını kaybettiği açıklandı. Şahsın ölüm nedeni ile aşılama arasında somut bir ilişkinin bulunmadığı bildirildi.

Kovid-19 salgını karşısında aşılama seferberliğine geçtiğimiz 17 Şubat'ta sağlık çalışanları ile resmen başlayan Japonya'da, korkulan oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pfizer-BioNTech ortaklığında geliştirilen Kovid-19 aşısının ilk dozunu alan bir kadının dün hayatını kaybettiği kaydedildi. Cuma aşı olduğu öğrenilen 60'lı yaşlardaki şahsın ölüm nedeninin 'subaraknoid kanama' olduğu değerlendirilirken, ilk belirlemelere göre ölüm ve aşılama arasında somut bir ilişki tespit edilmedi. Şahısta aşılamanın ardından herhangi bir alerji belirtisinin de gözlenmediği ifade edildi.

YAN ETKİ ŞÜPHESİ

Japonya Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Toyama eyaletindeki bir hastanede aşılanan bir kişide potansiyel yan etki olabileceği değerlendirilen kurdeşen belirtileri gözlendiği bildirilmiş, belirtilerin aşı kaynaklı olup olmadığını belirlemek üzere detaylı inceleme başlatıldığı ifade edilmişti. Japonya'da bugün itibariyle Kovid-19 vakalarının toplam sayısı 435 bin 16'ya ulaşmış, şimdiye dek 8 bin 26 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Japonya Pfizer Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (9)

Agah:

Siz önce covid 19 virüsünün neden meydana geldiğini bulunda sanra aşı bulduğunuzu idda edin .

12
1
yanıtYanıtla
dilek:

Gönüllü sağlık şehidine Yüce Allah''tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

7
3
yanıtYanıtla
DENO:

SENİN DİNİNE GÖRE KAFİRLER CEHENNEME GİDİYOOO

yanıt2
yanıt6
emre:

Şehidlik öyle basit bir kavrammı . . Sen dünyada 10 bin yıl yaşa her gün ibadet et o makama erişemezsin. Hemde adam Budist . .

yanıt8
yanıt6
Rotar:

Kim bilir yüce Allahın affetmeyeceğini yüce Allah tek Müslümanların Rabbi değilmi herkesin Rabbi

yanıt0
yanıt0
KAAN:

Bu aşılar çözüm değil, sadece para kazanma amaçlı. Bill Gates''den hesap sorulmalı.

8
1
yanıtYanıtla
Fernando Hoze:

Aşıyı bill gates mi geliştirdi sevgili cahil arkadaşım.

yanıt1
yanıt1
MADAGASGAR:

Bizim ünlüler fenomenler yağdanlıkçılar da bunu yaptırmıştı hadi hayırlısı

3
1
yanıtYanıtla
yaw he he:

yaw nasıl bir aşı yaptılarsa aşıdan ölsen de aşıdan öldü denemiyor

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title