Haberler

Jandarmaya Yeni Nizamiye Binası

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı Nizamiye Binası Törenle Açıldı. İçinde Çeşitli Birimleri Barındıran 140 Bin YTL'ye Malolan ve Bir Buçuk Ayda Tamamlanan Çelik Konstrüksiyon Nizamiye Binası, İl Jandarma Komutanlığı'nda Düzenlenen Törenle Açıldı.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı nizamiye binası törenle açıldı. İçinde çeşitli birimleri barındıran 140 bin YTL'ye malolan ve bir buçuk ayda tamamlanan çelik konstrüksiyon nizamiye binası, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Törene Denizli Valisi Hasan Canpolat, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk ve daire müdürleri katıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, yapılan nizamiye binasının zaman tasarrufu, güvenlik, vatandaşa hızlı erişim ve vatandaşa daha iyi hizmet verme açısından önemli olduğunu söyleyerek, "Nizamiye binamız Denizli Valiliği tarafından vatandaşa hızlı ve daha iyi hizmet vermek için yaptırılmıştır" dedi. Nizamiyenin ilk müracaat, bekleme yeri, ruhsat işlemleri, trafik ve özel güvenlik gibi birimleri bünyesinde barındırdığını anlatan Temizöz, şöyle konuştu: "Bu uygulama jandarmada

bir ilk olup başka bir örneği yoktur. Bina toplam beş hizmet odası, bir arşiv, koridorlar ve tuvaletler olarak toplam 140 metrekare alan üzerine kurulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan yüzü olan jandarma her zaman vatandaşla iç içe, en iyi ve hızlı hizmeti verebilmek için tüm imkanları kullanarak hazır olacaktır."

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli'de kamu hizmetlerinin daha hızlı ve iyi şekilde yürütülmesi için çalışma içerisinde olduklarını ve bunlardan birisinin de güvenlik hizmetleri olduğunu söyledi. Geçen yıldan beri güvenlik hizmetlerinin vatandaşa daha iyi, daha hızlı ve daha kaliteli verilmesi için bir dizi çalışma başlattıklarını hatırlatan Canpolat, şöyle konuştu: "Bu çalışmaların bir boyutu da fiziki alt yapının iyileştirilmesidir. Yeni hizmet binalarının hayata geçirilmesi bunlardan biridir.

Türkiye'de ilk defa Jandarma Karargahında hizmet birimlerini içerisinde barındıran bu nizamiye binası önemli bir hizmettir. Vatandaşlar karargah binasına gitme gereği duymadan nizamiye binasında işlerini görebilecektir. Bu bina cisim bakımından küçükse de, atılan adım ve anlam bakımından önemlidir."

Konuşmaların ardından nizamiye binasının açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Hasan Canpolat ve törene katılanlar nizamiye binasını gezerek birimlerde incelemelerde bulundu.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı nizamiye binasının açılışını gerçekleştiren Vali Hasan Canpolat ve beraberindeki heyet, Acıpayam ilçesinde Bangıraz Jandarma Asayiş Noktasının açılışını da yaptı. Acıpayam'a bağlı Yumrutaş beldesinin Bangıraz bölgesinde yaptırılan Bangıraz Jandarma Asayiş Noktasının 9 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 50 metrekare ve çelik konstrüksiyon şeklinde inşa edildiği öğrenildi.

(SK-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title