Haberler

İzvak, Danıştay'daki Davanın Sonucunu Bekliyor

İzmir kulüplerine kaynak yaratmak ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 1998'de kurulan ve pazartesi günü yapılan genel kurulda kapatılmasına karar verilen İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK), Danıştay'da devam eden ecrimisil davasını kaybetmesi halinde, Bucaspor'a rücu davası açacağı öğrenildi.

İzmir kulüplerine kaynak yaratmak ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 1998'de kurulan ve pazartesi günü yapılan genel kurulda kapatılmasına karar verilen İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK), Danıştay'da devam eden ecrimisil davasını kaybetmesi halinde, Bucaspor'a rücu davası açacağı öğrenildi.

2005'te Bucaspor Cemil Şeboy Tesisleri'nde 800 bin TL maliyetle yaptırdığı 4 halı sahayı, kredi borcuna karşılık 2007'ye kadar kendi adına işleten İZVAK, daha sonra gelirlerini sarı lacivertlilerle paylaştığı tesisi 31.12.2014'te tamamen Bucaspor'a devretti. Maliye Bakanlığı, arazinin Hazine'ye ait olması nedeniyle 2013'te İZVAK'a ecrimisil davası açtı.

İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, Onursal Başkan Levent Ürkmez ve Kurucu Üye Deniz Barçın, Danıştay'da görülen davayı kaybetmeleri durumunda yaklaşık 800 bin TL borcu ödeme konusunda taahhütname imzaladı. Borcun kesinleşmesi halinde gerekli parayı ödemeyi üstlendiklerini ancak bu durumda Bucaspor'a dava açacaklarını belirten Başkan Tözge, "Hata Bucaspor kulübünün. Bize arazinin hazineye ait olduğunu söylemediler. Halı sahaların bakımını üstlenip elden geçirmiştik. Biz taşeronuz, mal sahibi Bucaspor" dedi. Kulüplere yardım edecekken, yardıma muhtaç hale düştüklerini belirten Tözge, "İZVAK'a sahip çıkmayanlar vicdanlarını sorgulasın" şeklinde konuştu.

YEMİŞÇİ: İZVAK YAŞATILMALIYDI

Bir önceki dönemde İZVAK'ta başkanlık görevini üstlenen Tuğrul Yemişçi, vakfın kapatılmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. "Türkiye'de başka örneği olmayan İZVAK destek görmemesine rağmen faydalıydı, yaşatılmalıydı" diyen Yemişçi, daha önce kulüplerle el ele vererek Karşıyaka ve Göztepe'ye stat yapılması, Alsancak ve Atatürk Stadı'nın revize edilmesi konusunda olumlu girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, "Ne yazık ki İzmir'de Göztepe ve Altınordu dışındaki kulüplerde yönetimler her yıl değişiyor. Kulüplerimizde birlik beraberlik yok. İzmir futbolunun geldiği durum ortada" yorumu yaptı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Şeboy Bucaspor Danıştay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title