Haberler

İzmir'de yıkılan binada kullanılan malzemeler kalitesiz çıktı

Güncelleme:

İzmir'deki meydana gelen depremde çöken Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzemelerin ne denli kalitesiz olduğu canlı yayında gözler önüne serildi.

İzmir'de yaşanan depremin ardından bölgede büyük bir çalışma başlatıldı. Enkaz altında kalan vatandaşların tek tek kurtarılırken bir yandan da çöken binaların malzemeleri inceleniyor.

YUVARLAK DEMİR KULLANMIŞLAR

Mimar Nihat Şen, NTV canlı yayınında Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzemelerin kalitesizliğini anlattı. Binanın yapımında yuvarlak demirlerin kullanıldığını gösteren Şen, "Yuvarlak demir deprem anında betonla en kolay ayrışan yapı elemanıdır" dedi.

BETONU ELİYLE UFALADI

Nihat Şen, deprem sonrası çöken binadan alınan beton parçasını eliyle ovaladı ve betonun anında ufalandığı görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nihat Şen İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (79)

El patron:

Her belediye ve hukumet sorumlulugunu almali. Yapilan her bina, zeminden catisana kadar yapilirkene ve bittikten sonra denetlenmeli. Zirt pirt bekci alinacagina mesela 5 kisilik bir ekip kurulsa bir sehirde, butun binalari denetleyebilir. Neden yapilmadi ve neden yapilmiyor?

35
10
yanıtYanıtla
ADANALI MULAYIM:

Doğrusu da bu maalesef Türkiye''de denetleme yok . Gelişi güzel bina kaldırıyorlar, İngiltere''de sıfırdan ev kaldırdım her aşamada belediye kontrolünden geçmiş, bitince yine belediye yetkileri tarafindan onaylanmistir. bina 1000 yil ayakta kalma sansina sahip. Turkiyede yapilan binalar calip cirpma nedenile 3 bes senede ufelenmeye baslar,

yanıt0
yanıt0
sistem talan düzeni, belli değilmi?:

onların hırsızlıklarınını halkın adaletinden koruyacak güvenliğe ihtiyaçları var

yanıt1
yanıt0
Dürüst olmak gerekirse:

Bu müteahhit leri kurtarmak için her ekonomik kriz de öncelikli olarak devlet bankaları ucuz krediyi bunlara veriyor ,buna karşılık kalitesiz çürük binalar üstelik fahiş fiyatlarla satılıyor.

38
2
yanıtYanıtla
msb:

aynen

yanıt14
yanıt1
Yorum:

Bir binan sağlamlığı kulanilan beton değil sulanmasidir. beton her ne kadar kaliteli olsada insaattayken su almamışsa zamanla cürür gider.mutahitlerin çoğu bunu yapmıyor varsa bunu yapan düzgün yapmıyor.Sadece şu atmakla değil tazikli bir şekilde yeni yapılan kolonlara bol bol su yedirip günde iki defa sabah güneş doğmadan akşam gunes batısında bunu yapmalıdır.

37
2
yanıtYanıtla
isi bilen adam:

Kismen yanlis bir yorum sizinki, beton kalitesi cok onemlidir, sulanmasi da onemlidir, sulamadaki amac betonun gereginden hizli sekilde kuruyup catlamamasi icindir, beton icindeki donati ve etriyelerin hakkaniyetle yapilip gereken araliklarla uygulanmasi onemlidir, kullanilan demirin kalitesi ve yivli olmasi da cok onemlidir.

yanıt3
yanıt0
FAtih:

Ben bu konuda yetkılılerı suçlu bulurum kımse kusura bakmasın. Her onune gelen yani inşaat muhendısı olmayan kışı çıkıp bına yaparsa olacagı bu yazık yaa insanlar ne emeklerle ev alıyor alırken bılmıyoruz kı aldıgımız evler bizim parayla aldıgımız mezarımızmış. O yuzden sadece inşaat muhendisi bina yapsın giyimci, elektonıkcı herkes bına yapar olmuş buyrun sonuç ortada

33
4
yanıtYanıtla
mendup:

Peki bu binayı yapanlar ceza alacakmı tabiki hayır. . peki bundan sonra düzgün denetim yapılacakmı tabiki hayır. . . . E ne anlatıyosun kardeşim sadece sinir katsayımız artıyor başka bi şey olduğu yok. . . laf salatası. .

19
2
yanıtYanıtla
good girl:

kim bilir buna benzer kaç tane bina daha nöyle oldu yada olacak

yanıt8
yanıt0
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title