Haberler

İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de 65 yaş ve üstüne belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Güncelleme:

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 – 16.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı. Kurul ayrıca sokakta sigara içmeyi de yasakladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, koronavirüse karşı alınan yeni tedbir önlemlerini açıkladı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre İzmir genelinde sokakta sigara içmek yasaklanırken, 65 yaş üstü vatandaşlara da saat 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Öte yandan Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılırken, özel sektör mesai düzenlemesi çalışmalarının da sürdüğü aktarıldı.

MESAİ DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Vali Köşger yaptığı açıklamada, "Değerli İzmirliler; doğal olarak son günlerde depreme yoğunlaşmış bulunuyoruz. Ancak tüm dünyanın henüz değişmeyen gündemi korona, İzmir'de de tırmanışta. Depremin olduğu günkü rakamlara kıyasen bugün iki katından fazla bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir'de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üstünün 10-16 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmış; Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi çalışmaları da devam etmektedir. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, sağlıklı kalalım" dedi.

9 İLDE DAHA 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

Öte yandan, benzer kısıtlamalar İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Uşak ve Kütahya'da da uygulamaya konulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

ALTMIŞBEŞLİK:

BU YAŞ İŞİ ARTIK KABAK TADI VERDİ. YAZIN PLAJLARDA MİLLET G. T G. TE DENİZİN SEFASINI SÜRERKEN HİÇ BİR DENETLEME YAPILMAZ VE ÖNLEM ALINMAZKEN NEREDEYDİNİZ. ŞU AN İKİDE BİR 65 YAŞA ÇEŞİTLİ KISITLAMALAR GETİRİLİYOR. PLAJLARIN AÇILMASI ÇOK MU GEREKLİYDİ. KİMİN NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL.

4
3
yanıtYanıtla
ceren:

özel okul sahipleri para kaybetmesin diye resmen yaşlılalarımız yüz yüze eğitime geçilerek feda ediliyorlar. derhal önlem alınsın. halk sağlığı zenginlerin kâr hırsından daha değerlidir!

2
2
yanıtYanıtla
Zzzey:

Bizimle dalga geçiyorsunuz!! Bu kadar da olmaz..Adam gibi kısıtlama gelsin bu nedir ya yazın kısıtlama yoktu herkes ne mesafe ne maske kuralı dinlemedi, sizinde umurunuzda olmadi şimdi yine saçmalamaya başladıniz! Ben kesinlikle virüsün 1 2 sene sonra bitebilcegine inanıyorum.

1
0
yanıtYanıtla
yusufcuk:

Butün bu kısıtlamalar ancak süreci uzatır. Koronayla etkili mücadele için 1 ay kesintisiz sokağa çıkma yasağı ve ziyaret yasağı getirilmeli. Maddi olarak para toplansın çoğumuz destek veririrz. Kimse aç kalmaz 1 ay boyunca. Ekonomi de batmaz. Ama virüs de biter ve bütün bu kısıtlamalara bir daha ihtiyaç kalmaz, Herkes dükkanını rahatça işletir ve para kazanmaya devam eder. Asıl bu tarz kısıtlamalarla ekonomi yavaş yavaş bitiyor bunu fark edin artık.

0
0
yanıtYanıtla
Battal:

Yalnız 65 Yaş deği. en az iki hafta sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Aksi taktirde salgın. vahim boyutlara ulaşır.Her sorumluluğu vatandaşa yüklememek gerek !!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title