Haberler

İzmir'de Siyaset Akademisi'nin Açılış Töreni

İzmir'de Düzenlenen Törenle Açılan Siyaset Akademisi'nin 6 Şubat'ta Eğitime Başlayacağı Bildirildi. Açılış Töreninde Konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, "Muhalif Partilerin Belediyeleri Belediyeciliği Yol, Su Sorunlarını Çözmek Olarak Görüyor" Dedi.

İzmir'de düzenlenen törenle açılan Siyaset Akademisi'nin 6 Şubat'ta eğitime başlayacağı bildirildi. Açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, "Muhalif partilerin belediyeleri belediyeciliği yol, su sorunlarını çözmek olarak görüyor" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Siyaset Akademisi, Buca Tenis Kulübü'nde düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel, İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile çok sayıda partili katıldı.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, yerel yönetimlerin tüm kurum ve kuruluşlardan farklı ve önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. İzmir'deki belediyecilik anlayışını eleştiren Göksel, hedeflerinin İzmir'i AK Parti'li bir belediye ile buluşturmak olduğunu ifade ederek, "AK Parti'li olmak, AK Parti'li belediyecilik anlayışına sahip olmak farklı bir şey. Bunu diğer partiler yaşadıkları iç çekişmelerle beceremiyorlar. Ya da belediyeciliği yol, su sorunlarını

çözmek olarak görüyorlar" dedi.

Muhalefetteki belediyelerin çalışanlarının AK Parti'li belediye geldiğinde işten çıkarılacakları yönünde bir korkuları olduğunu öğrendiğini ifade eden Göksel, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Böyle bir anlayışın AK Parti'nin anlayışıyla örtüşmediğini belirten Göksel, "Çalışanların emeği kutsaldır. Hangi işi yaparsa yapsın biz o emeğe saygı duyarız. Zaten AK Parti'li olsun olmasın hiçbir belediyeye ayrımcılık yapılmamıştır. Bizim çalışanlara hiçbir olumsuz etkimiz olamaz. Onların

haklarını korumaya devam ederiz. Bunu vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Siyaset Akademisi projesiyle yerel siyasete katılımın özendirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Göksel, projenin EXPO'ya da destek vereceğini ve EXPO ile ilgili konuların ele alınacağını ifade ederek, "İzmir için özel bir programımız var. İzmir'deki eğitimlerimize ülkemiz ve İzmir için çok önemli olan EXPO ile ilgili bölümler koyduk" dedi.

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise, projenin çağdaş ve birikimli yönetici yetiştirilmesini hedeflediğini belirterek, projeyle genel ve yerel siyasette değişim ve dönüşüm yaşanacağına inandığını ifade etti. Siyasetin yerelde başladığını söyleyen Şengül, halkla bütünleşmenin, demokratik kurumların köklü, kalıcı hale getirilmesinin yegane unsurunun yerel siyaset olduğunu kaydetti. CHP'nin belediyecilik anlayışını da eleştiren Şengül, "İzmir'de CHP'li belediyecilik anlayışının hakim olduğu bir süreç

yaşıyoruz. Bu süreci sonlandırmak ve kendi iç çekişmelerinden İzmir'e hizmet etmeye zamanı kalmayanları tasfiye etmek birinci ve öncelikli hedefimizdir. Artık İzmir'in beklemeye sabrı kalmamıştır. İzmirliler AK Parti'li belediyecilik hizmetleriyle tanışmak için gün saymaktadır. Biz bu projeden kazanımlarımızı İzmirliler için kullanacağız" şeklinde konuştu. Şengül, projeyle geleceğin yerel yöneticilerinin yetiştirileceğini sözlerine ekledi.

Başlangıçta 20 ilde uygulanmaya başlanacak "Siyaset Akademisi" projesi, daha sonra 81 ile yayılacak. İzmir'de eğitimin 1. dönemi 6 Şubat'ta, 2. dönemi Nisan'dan sonra, 3. dönemi ise Ekim'den sonra başlayacak. Eğitimlere en az 15 bin kişinin katılması bekleniyor.

(EY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title