Haberler

Anne ve babasını siyanürlü şerbet içirip öldüren gence 2 kez müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis

Güncelleme:

İzmir'de Mayıs 2019'da gerçekleşen feci olayda, üniversite öğrencisi Mahmut Can Alkan potasyum siyanür ile hazırladığı suyu 39 yaşındaki annesi Fatma Kalkan ile 46 yaşındaki babası Mehmet Kalkan'a içirmiş, kardeşini de içmeye zorlamıştı. 21 yaşındaki Alkan'a 2 kez müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mahmut Can Kalkan ile taraf avukatları ve müşteki katıldı. Davacı avukatı, sanığın cezai ehliyetinin tam olması nedeniyle cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Sanık Kalkan ise iğne ve ilaç kullandığını belirterek, sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığa, anne ve babasına yönelik eylemine ilişkin "Üstsoydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet hapis cezası verdi. Sanık Kalkan, "kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de 14 Mayıs 2019'da, Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, satın aldığı siyanürü suya karıştırıp anne ve babasına içirmiş, 16 yaşındaki kardeşi ise sıvıyı içmeyi reddetmişti. Mahmut Can Kalkan'ın zorla içirmeye çalıştığı sıvı kardeşinin üzerine dökülmüş, evdeki küçük kardeşi de siyanürden etkilenmişti. Hastaneye kaldırılan anne ve baba hayatını kaybetmiş, 2 kardeş ise tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Zanlı Kalkan, "üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten adam öldürme" ve "kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

"KIRMIZI GÖZLÜ PELERİNLİ BİRİ İLE TANIŞTIM"

Mahmut Can Kalkan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadesinde kendini şu sözlerle savunmuştu; "Üniversiteye başladığım dönemlerde kız arkadaşımdan ayrılmıştım. Ardından, üniversitenin laboratuvarında, yatay çizgi şeklinde kırmızı gözleri olan ve siyah pelerin takan, süper kahraman gibi birisiyle tanıştım. Ancak bu kişiyi yalnızca ben görebiliyordum, o da yalnız olduğumda. Bana, kalabalık içinde olmayı sevmediğini ve sadece kendisi varken laboratuvara geldiğini söylüyordu. Son olarak, bana siyanürlü bir şerbet hazırlamamı ve aileme içirmemi söyledi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Mehmet Kalkan Fatma Kalkan Mahmut Can 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Aslında Yanlış Karar:

Ne olursa olsun bilerek yapacak bir çocuk değil ve annesi ölürken küçük kardeşine abini ihbar etme demiş. Yani hastalık sonuçta, hapis yerine ruh sağlığı merkezine gönderilmeli ve orada tutulmalı.

1
27
yanıtYanıtla
Gülen yüz:

Çok akıllı uyanık

5
1
yanıtYanıtla
Naim:

Sütü bozuk

4
2
yanıtYanıtla
Ziyaa:

Iyi olmuş. Çürü içerde, vicdansız herif!

6
0
yanıtYanıtla
vtnds:

tipi kayık zaten

4
1
yanıtYanıtla
asin -gitsin:

cehenneme olur anca hayirsiz

4
1
yanıtYanıtla
mert:

Koğuş arkadaşlarını temizleyeceği yönünde intiba oluşacağı için tez elden temizlerler. Siyah pelerinli ile de tanışır diğer tarafa giderken

4
1
yanıtYanıtla
Hdhf:

Allah herkese hayırlı kişiler çıkartsın. Bazen anne baba hain evlat tertemiz bazen anne baba tertemiz evlat hain cikabiliyor sadece egitime aile yapısına bakmıyor bazen karsindaki kişinin ne kadar iyi olmasi icin ugrassanda çabalasanda kotu biri oldumu bazi insanlar düzelmeye biliyor Allah kotu insanlardan uzak tutsun o kotu insanlarda düzelsin iyilessin akılları ahlakları yerinde olsun.

1
0
yanıtYanıtla
RACO:

bişey diyemiyonki adamın aklı başında değil bence ortada bişey yokken insan ailesini niye öldürmeye çalışırki kafa kırık belli, ölenemi üzülesin geride kalan 2 kardeşemi üzülesin zor yani Allah yardım etsin

1
0
yanıtYanıtla
Hdhf:

Aslinda yanlış karar isimli yorumcu beyin error mu nasil olurda ne olursa olsun bilerek yapacak cocuk degil dersiniz?

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title