Haberler

İzmir - Chp´Li Ersin: ``Dokunulmazlığımı Kaldırın''

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe Hakkında Ergenekon Soruşturması Kapsamında 'silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek' Suçlamasıyla Hazırlanan Fezlekeler, Adalet Bakanlığı'nca Önceki Gün TBMM Başkanlığı'na Sunuldu.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET ERSİN İLE CHP ERZİNCAN MİLLETVEKİLİ EROL TINASTEPE HAKKINDA ERGENEKON SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ''SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM ETMEK' SUÇLAMASIYLA HAZIRLANAN FEZLEKELER, ADALET BAKANLIĞI'NCA ÖNCEKİ GÜN TBMM BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU.

ERZURUM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe hakkında, kamuoyunda Ergenekon adıyla bilinen soruşturma kapsamında ''silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla hazırlanan fezlekeler, Adalet Bakanlığı'nca önceki gün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Milletvekili Ersin, hazırlanan fezlekenin ''Deli saçması, üşütük iddia ve dedikodular'dan oluşturulduğunu belirterek, dokunulmazlığının kaldırılması için kendisinin TBMM'ye başvuracağını söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yapan İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, kendisi hakkında hazırlanan fezlekeyi okuduğunu ve iddiaların akla mantığa aykırı olduğunu, tamamen hayal ürünü senaryolardan oluştuğunu söyledi. CHP'li Ersin, fezlekede yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını da belirtti.

''KİMSENİN ALNINDA GİZLİ TANIK YAZMIYOR'

Ersin ''Deli saçması, üşütük iddialar ve dedikodulardan fezleke üretmişler. 18 Şubat'taki Erzincan ziyaretimizde görüştüğümüz 7-8 vatandaştan birinin Ergenekon Davası'nda gizli tanık olduğunu iddia ediyorlar. Görüştüğüm kişilerin kimlikleri hakkında bilgi sahibi değilim. Ben milletin vekiliyim. Herkesle görüşürüm. Aralarında 3 milletvekili, 4 gazeteci, belde ve ilçe belediye başkanları, CHP İl ve ilçe yöneticilerinin olduğu 20- 25 kişi ile kahvaltı yaparken, vatandaşlar geldi 10 dakika görüştük. O kişilerden birinin gizli tanık olduğunu söylüyorlar. Bizim o çalışmamız 2 günlük çalışma idi. Elimde Bond çanta olduğunu söylüyorlar. Benim Bond çantam yok, ancak James Bond'luğa özenenler olduğunu görüyorum. Otelde kalacağımız için pijama ve traş takımlarımı koyduğum bir çantam vardı o kadar. Görüştüğüm kişilerden biri gizli tanıksa fezlekeyi hazırlayanlar bunu nerden biliyor. Bu nasıl gizli tanıklık. Görüştüğüm kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyorum. Bilsem de görüşürdüm. Kimsenin alnında gizli tanık yazmıyor. Yeri geldiğinde hukuk kaçakları ile de görüşürüm, cezaevindeki tutuklularla da görüşüyoruz' dedi.

''DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRIN'

Hazırlanan fezleke ile Erzurum ve Erzincan'da ''tuzak hukukun' geliştiğini öne süren CHP'li Ahmet Ersin ''Birilerini, birilerinin yanına gönderip tuzak mı kuruyorlar. Bu dedikodular ile fezleke hazırlayanları kutlamak gerekir. Ben ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ortak bir karar aldık. Önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü Adalet ve Anayasa Komisyonlarına başvurup dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasını isteyeceğiz. Bu davranış ile bize iftira atanlarla yargı önünde hesaplaşmayı hedefliyoruz. Onlar da iddialarını ortaya koysun biz de savunmamızı yapalım ve hesaplaşalım. Bu tür konular komisyonlarda dönem sonuna bırakılır. Bırakılmadan gündeme alınması için bastıracağız. Eğer dokunulmazlıklarımız kaldırılmazsa tepkimiz de çok büyük olur. Türkiye'de hukuk ve adalet varsa, bu fezleke ile sonuç alınabileceğini düşünmüyorum. Türkiye'de uzun süredir hukuk rafa kaldırıldığı için bir adaletsizlik söz konusu' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title