Haberler

    İTÜ'de Yerli Yüz Tanıma Sistemi Geliştirildi

    İTÜ'de öğretim üyesi olan Tayfun Akgül ve ekibi tarafından yüz tanıma sistemi geliştirildi.

    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik Haberleşme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Akgül ve ekibi tarafından geliştirilen yüz tanıma sistemi, İTÜ Arı Teknokent firmalarından olan ArtGe Teknoloji'nin ticari ürünü olarak kullanılmaya başlandı.

    Farklı alanlarda da kullanılabilecek bir sistem geliştirdiklerini söyleyen Tayfun Akgül, "Kapı giriş-çıkışlarında yüz tanıma sistemi başarılı bir şekilde çalışıyor. Cep ve web modülüyle akıllı telefonlar ve bilgisayarlarda parola niyetine sistemi açmak için de kullanılabiliyor." dedi.

    Akgül, geliştirdikleri sistemin dünyada firmalarının geliştirdiği sisteme göre maliyetinin daha az olduğunu belirtirken sistemin basit bir yüz tanıma yazılımı olmadığını, ölçeklenebilir bir platform olduğunu ifade etti.

    Prof. Dr. Tayfun Akgül, bu sistemin geliştirilme sürecinin 6 yıl, test sürecinin ise 2 yıl sürdüğünü belirtti. Akgül, geliştirdikleri sistemin her donanımda çalışabileceğini söyledi ve şöyle devam etti:

    "Webcam, IP kamera, gece görüşü ve hatta termal kamera dahil her türlü amatör-profesyonel, ucuz-pahalı kamera ile çalışıyor ve çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Önümüzdeki dönemde hem güvenlik ve savunma, hem de finans sektöründe, özellikle ATM'lerde bu yazılımı görebileceğiz. Tansel Akgül ile kurduğumuz ArtGe Teknoloji üzerinden FaceCapt adıyla ürünü tescilledik. Öncelikli hedefimiz Orta Doğu ve Afrika pazarına açılmak."

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    İstanbul Teknik Üniversitesi ODTÜ Teknokent Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title