Haberler

Durak dışında inmek isteyen yolcu, seyir halindeki otobüsün frenine bastı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde özel halk otobüsünden durak dışında inmek isteyen bir yolcu, isteği sürücü tarafından kabul edilmeyince frene bastı. İçinde yaklaşık 15 yolcu bulunan otobüs trafikte aniden dururken, sürücünün soğukkanlı davranışı faciayı önledi.

Gebze'de dün öğle saatlerinde Gebze Güzeller Mahallesi'nde yaşanan olayda, Gebze Arapçeşme ile Eskihisar Mahalleleri arasında sefer yapan Mustafa Pak idaresindeki 41 J 4257 plakalı özel halk otobüsü, Güzeller Mahallesi'ne geldiği sırada, bir yolcu inmek istediğini söyledi. Sürücü Pak da durak dışında otobüsü durdurmayacağını bildirdi. Ancak sinirlenen yolcu, koltuğundan kalkıp, sürücünün yanına geldi ve "Aç kapıyı ineceğim" diye bağırdı. Direksiyonu tutmaya çalışan yolcu, sürücünün ısrarla yasak olduğunu ifade etmesi üzerine "Arabayı durdur. Bana ceza yazsınlar" dedi. Bu sırada da ayağını uzatarak, hareket halindeki otobüsün fren pedalına bastı.

SÜRÜCÜNÜN SOĞUKKANLILIĞI KAZAYI ÖNLEDİ

Yolun ortasındaki otobüs aniden durdu. Sürücü Mustafa Pak'ın soğukkanlı oluşu olası kazayı önledi. Pak, aracın kapılarını kapatarak, polise haber verdi. Gelen polis ekipleri, adı açıklanmayan yolcuyu otobüsten indirdi.

"CİDDİ SIKINTI YAŞANABİLİRDİ"

Sürücü Mustafa Pak, "Bir özel hastanenin önünde, güzergah haricinde, durağımız olmamasına rağmen yolcu inmek istedi. Ben de durak harici yolcu indiremeyeceğimizi izah ettim. Buna rağmen koltuğundan kalkıp, yanıma geldi. Trafikte yaklaşık 30-40 kilometre hızla giderken, ayağıma basarak frene basmamı sağladı. Kafasını vuran, düşen olabilirdi. Ciddi bir sıkıntı yaşanabilirdi. Uyarılarıma rağmen aracı durdurmak için benimle boğuştu. Kendimden uzaklaştırmaya çalıştıkça, 'Durduracaksın', 'İndireceksin' şeklinde baskı yapmaya başladı. Araçtaki ikaz girişinden gasp ihbarı yaparak, konum gönderdim. Yolcu ile yaklaşık 20 dakika karşı karşıya kaldık." dedi. Pak, yolcu hakkında işlem yapılmadığını ifade ederek, "Resmen 10-15 yolcu ile bizi arabanın içerisinde rehin aldı. O anda şikayetçi olamadık. Onu gönderdiler. Biz de normal işimize devam ettik. Kesinlikle gerekli her yere başvuracağım. Bu işin takipçisi olacağım. Şoför olarak bu tip insanlardan çok mustaribiz. Başımız çok ağrıyor. Biz ekmeğini alın teri ile kazanmaya çalışan insanlarız. Topluma hizmet ediyoruz. Biz kimsenin stres topu, kimsenin oyuncağı değiliz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Mustafa Pak Gebze 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (9)

esr:

güzel ülkem de ne kadar çok gerizekalı varmış. ilk 6 ay anne sütü önemli

1
1
yanıtYanıtla
GERÇEK:

Adamı salmışlar adalet mumla arıyoruz.

2
0
yanıtYanıtla
1907:

O yolcular bir olup onun ağzını burnunu dağıtmamışlar mı?

1
0
yanıtYanıtla
BU NASIL SORUMLULUKTUR:

Haberi hayretler içerisinde okudum.Asıl haberin sonunda şoke oldum.Polis bu haydut karakterli adamı nasıl serbest bırakmış.Otobusteki yolcuların ve görevini yapan şoförün hayatını tehlikeye atan adama ceza vermemek toplum bireylerini yeni suçlara teşvik etmektir.Türkiyedeki kurumlarin görev sorumlulukları bumudur ?Biz kimi kime şikayet edeceğiz ? YAZIKLAR OLSUN YETKÎLÎLERE

0
0
yanıtYanıtla
Serhan:

insanların piskolojisi bozuk bozuldu artık pislik piskopat dolu ne yaptını bilmiyorlar milletinde basını belaya sokmaya calısıyorlar bu adam sımdı 10 yil ver direk bak bırda yapıormu ama nerde adalet sistemi yokki yollarlar para cezası yada

0
0
yanıtYanıtla
BU NASIL EŞKÎYALIKTIR:

Yahu biz nasıl sorumsuz bir toplum olduk.Halkın güvenliğini sağlamakla yükümlü kurumlar ne iş yapıyorlar.Nedir bu başı boşluk. Birde utanmadan her fırsatta Avrupayı, sunu,bunu eleştiririz.Ben yìllardır avrupada yaşıyorum.Böyle bir suç işleyen dengesiz bir insan inanın anında tutuklanır, sürücünün ve yolcuların hayatını tehlikeye atmaktanen dolayı en az 5 yıl ceza alır.

0
0
yanıtYanıtla
YETKILILERIN SORUMSUZLUĞU:

Suç bu soytarı haydutta değil güvenlik ve Adalet sistemimizdedir. Lafa gelince herkes mangalda kül bırakmıyor.Fakat uygulama SIFIIIIR.Görüyoruz işte adam otobüsü kazaya zorluyor ve hiç işlem yapılmadan serbest bırakılıyor.

0
0
yanıtYanıtla
GARIBAN:

Ceza yok ki sorun değil

0
0
yanıtYanıtla
TAKSI:

TAKSI MI SANDIN ISTEDIGIN YERDE DURSUN TRAFIK AKIYOR KAPI TARAFINDAN BIRDE HAMILE KADIN INDIRECEK TRAFIK AKAN YOLA VAY AKILSIZ VAY !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title