Haberler

İstanbul Merkezli Organize Suç Örgütü Davası

Organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin, kendisiyle 26 sanığın yargılandığı ve hakkında yakalama emri çıkarılan suç örgütü davası kapsamında açılan ara celsede ifade verdi.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin, kendisiyle 26 sanığın yargılandığı ve hakkında yakalama emri çıkarılan suç örgütü davası kapsamında açılan ara celsede ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ına avukatlarıyla gelen Şahin, yargılandığı İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan ara duruşmaya katıldı. Şahin ve avukatlarının burada savunmaları alındı.

İfade verme işleminin ardından, hakkında ifadesi alınmak üzere çıkarılan yakalama emri kaldırılan Şahin, adliyeden ayrıldı. Şahin'in adliyeden çıkarken etrafında 30'a yakın koruma olduğu gözlendi.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesinde, Sedat Şahin ve oğlu Erkan Şahin ile amca oğulları Şehmi ve Mehmet Şahin'in de aralarında olduğu 26 sanığın yargılandığı davada, sanıkların "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütü yönetmek, üye olmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" gibi suçlardan cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 12 Mart 2015'te İstanbul ve Samsun'da düzenlenen operasyonlarda, 24 Aralık 2014'te Nişantaşı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen, Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'in intikamını almak istedikleri ve bunun için silahlı saldırı gerçekleştirecekleri iddia edilen 19 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgusu yapılan şüphelilerden 3'ü, ifadelerine başvurulduktan sonra "herhangi bir suça karışmadıkları" gerekçesiyle, 5 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 3'ü ise tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Erkan Şahin Sedat Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title