Haberler

İstanbul: Erdal İnönü Solda İttifakı Değerlendirdi

Eski Siyasetçi Erdal İnönü, "Solda İttifaka Aracı Olmamı İsteyen Somut Bir Öneri Yok" Dedi.

Eski siyasetçi Erdal İnönü, "Solda ittifaka aracı olmamı isteyen somut bir öneri yok" dedi.

İnönü, geçtiğimiz günlerde annesi Ayşe Sarıgül'ü kaybeden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta konuşan İnönü, "Taziye ziyaretinin yanı sıra, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldım. Çok başarılı çalışmaları var. Hayranlıkla dinledim. Birbirinden güzel projeler, çok ilginç olanları da var aralarında" dedi. Sarıgül ise "Onursal genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Genel başkanımızın toplumdaki yeri hepimiz için son derece farklı. Acılar son derece önemli. Sayın genel başkana annemle ilgili yaptığı ziyareti için çok teşekkür ediyorum. Gelenden de gelmeyenden de Allah razı olsun. Demokrasilerde takdir edersiniz ki başarısız olanlar gitmeli, başarılı olanlarda devam etmeli. 'Küçük olsun, benim olsun' mantığıyla hareket etmenin hiç anlamı yok. Mevcut bazı gelmesi gerekenler telefon dahi açmadı ama sizin buraya kadar teşrifiniz beni son derece mutlu etti. Sosyal demokratlara her zaman örnek oldunuz" diyerek İnönü'ye teşekkür etti.

Erdal İnönü daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Sayın Ecevit'in ölümünden sonra solda ittifak gündeme geldi. Sizin adınızı zikredenler oldu. Aracı olmanızı isteyen oldu mu?" sorusu üzerine İnönü, "Eski arkadaşlarım, çalışmaya devam ediyor. Onlara başarılar dilerim ama benim yapabileceğim birşey yok. İttifaka aracı olmamı isteyen somut bir öneri yok" dedi. Erdal İnönü, ittifakla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Seçmen olarak beni ilgilendiren şey, seçim kulübesine gittiğimizde oy vereceğim aday tek olmalı. Birbirine benzer fikirler söyleyen ve benim sempati duyduğum fikirleri söyleyen birden fazla parti olabilir. Ama birden fazla adaya olursa ben de zor durumda kalıyorum. Ama o partiler ortak aday üzerinde anlaşmışlarsa sorun yok. Birleşmişler, birleşmemişler o ayrı mesele. Beni ilgilendiren şey, karşımda tek aday olmalı ki, ben ona oy vereyim, seçilmesine yardımcı olabileyim. Pratik tarafı olan bu. Seçim ve ilerleme yolu öyle açılır diye düşünüyorum. Ben seçmenim. Seçmen olarak karşımdaki manzaranın tek olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, laiklikle ilgili açıklamalarda bulunan Erdal İnönü, şunları söyledi:

"Laiklik karşıtı eylemler zaten vardı, yeni ortaya çıkmıyor fakat daha hız da kazandı. Bunu görüyoruz. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı önerilerinde, eğitimde laiklikten uzaklaşma davranışları var. Bunlar tabi çok yanlış şeyler. Laiklik, demokrasi önünde temel dayanaklardan birisi. Çağdaş uygarlıkta ilerlemen temel araçlarından biri. Ondan fedakarlık yapılamaz, o bırakılamaz, ondan fedekarlık yapılırsa güçsüz kalırız. Uluslararası yarışta güçsüz kalınmamalı. Şakası olmayan bir yarıştır, insanın gözünün yaşına bakmazlar. Laikliği hiçbir zaman bırakamayız. Sayın Başbakan'ın söylediği sözler, laikliği desteklediğini gösteriyor, umarım gerçekte böyledir".

Erdal İnönü, basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Son olarak, Türkiye'nin AB üyeliği konusuna değinen İnönü, "AB ye gireceğimizi düşünüyorum. Aldığımız eğitim, Batı Avrupa'da verilen eğitimden farksızdır. Bizim yerimiz Avrupa'nın içindedir. AB ayrı bir örgüt. Girmek için bir takım şartlar isteniyor ama bunlar geçici şeylerdir. Eninde sonuda biz Avrupa liginde yerimizi alacağz. Ama hükümetin yaptıklarına ben karışamam, güncel siyaset olur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title