Haberler

Ünlü Oyuncular Hakkında Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

Güncelleme:

Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 34 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, narkotik operasyonunda gözaltına alınan oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 34 sanık hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. İddianamede, Ulusoy, Karaca ve Eren hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TMK 10. maddesiyle yetkili cumhuriyet savcısı Abdullah Mirza Coşkun tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen 149 sayfalık iddianamede, 4'ü tutuklu 34 sanık yer alıyor.

İddianamede, söz konusu uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu belirtilerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren'in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer'den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği anlatıldı. Cenk Eren'in soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren'in savunmasında hiçbir uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain maddesini kullandığının tespit edildiği bilgisi verildi.

İddianamede, sanıklardan Ayşe Selin Borankay'ın, Nuri Kösem'den Cengiz Esmer'in telefon numarasını aldıktan sonra kokain temin etmek için Esmer'i aradığı, kokaini Çağatay Ulusoy'a vermek üzere temin ettiği, aynı zamanda kendisinin de esrar ve kokain kullandığı, Mehmet Çakır'a da kokain temin ettiği ve Cengiz Esmer ile sosyal medya üzerinden haberleştiği bildirildi.

Sanık Çağatay Ulusoy'un, sanıklardan Onur Tezer'den esrar temin ettiği, esrarı Hüseyin Orçun Benli'nin evine götürerek burada içtikleri belirtilen iddianamede, Ulusoy'un sanık Ergun Taş'tan da kendisi ve Gizem Karaca'nın içmesi için esrar temin ederek bazen kendi evinde bazen de Gizem Karaca'nın evinde beraber kullandıklarının tespit edildiği aktarıldı.

İddianamede, Ulusoy'un, Gizem Karaca'dan, sanıklardan Yusuf Hasan Akgün'den esrar maddesi alıp getirmesini istediğini ve sanıklardan Niyazi Canbaz'ın ikametinde birlikte esrar kullandıklarının da anlaşıldığı ifade edildi.

Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek", "örgüt üyesi olmak", "uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Sanıklar, önümüzdeki günlerde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Ocak'ta Beşiktaş, Şişli, Etiler ve Ulus bölgesinde düzenlediği operasyonda, aralarında Gizem Karaca, Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda, 20 kilogram esrar, 500 gram kokain, bir miktar eroin ve bir miktar bonzai maddesi ele geçirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Hasan Akgün Çağatay Ulusoy Gizem Karaca Cenk Eren Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title