Haberler

İstanbul'da KCK Davasının 67. Duruşması Başladı

Güncelleme:

İstanbul'da KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 204 sanık hakkında açılan davanın 67. duruşması başladı.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 204 sanık hakkında açılan davanın 67. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ile yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 79 tutuklu sanık ile 22 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada Türkçe olarak savunma yapmaya devam eden tutuklu sanık Erdal Avcı, el konulan bilgisayarında önemli bilgilerin ve işiyle ilgili arşivinin bulunduğunu belirterek, bunların kaybolma yönteminin mahkeme heyetini ilgilendirdiğini, hard diskine virüs bulaştırıldığını ve kendisine bozuk iade edildiğini savundu.

Sanık Avcı, özel hayatıyla ilgili dosyada bulunan 2 fotoğrafın çıkarılmasını istediğini ifade ederek, "Dosyada beni ilgilendirmeyen ve benim katılmadığım toplantılar var bunların da çıkartılmasını istiyorum" dedi.

Duruşma, Avcı'nın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Avcı Erdal Avcı İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title