Haberler

İstanbul'da sivrisinek kabusu büyüyor! İBB, vatandaşları SMS ile uyardı

Güncelleme:

İstanbul'da özellikle çocukların başına bela olan ve vücutlarında yaralar oluşmasına sebep veren sivrisinekler, Avcılar'dan sonra başka ilçelerde de ortaya çıkmaya başladı. Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların da muzdarip olduğu sivrisinek sorununa karşı İBB, İstanbullulara SMS yoluyla uyarıda bulundu.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nin ardından özellikle çocukların vücutlarında yaraya neden olan sivrisinekler bir çok ilçede daha kabus olmaya başladı. Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde oturanlar da benzer etkiler gösteren sivrisineklerden şikayetçi. Ferahevler Mahallesi sakinleri, sivrisinek sokmaları nedeniyle çocuklarında yaralar oluştuğunu söylerken yapılan ilaçlamaların yetersiz kaldığını öne sürdü. Ara sokak ve parklarda da ilaçlama yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, evlerinin camlarına sineklik takarak önlem almaya çalıştı.

"ÇOK RAHATSIZ EDİCİ OLUYOR"

30 senedir Ferahevler Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen Bülent Demirci, "Çocuklarda özellikle izleri falan görebiliyoruz. Çok rahatsız edici oluyor. Benim de 3 tane çocuğum var. İki dakika duramıyoruz, aşırı derecede sivrisinek var. Çocuklarımız var ve sivrisinek deyip geçmemek lazım, bulaşıcı hastalık da olabilir. Çocuklarımızda kaşınmaktan dolayı yara ve iltihaplanma da oluyor" diye konuştu. Daha fazla ilaçlamanın yapılması gerektiğini söyleyen bir başka mahalle sakini, parklar ile çıkmaz sokakların da ilaçlanmasını istedi.

"İLAÇSIZ BAHÇEYE İNEMİYORUZ"

Mahalle sakini Ahmet Sarıkaya da, "Sarıyer bölgesi yeşil olduğu için genelde oluyor. İlaçlama yapılıyor ama yetersiz kalıyor. Değişik bir sinek, diğerlerine benzemiyor" ifadelerini kullandı. 9 yaşındaki bir çocuk ise, "Bizim bahçede sinek dolu. Herhalde yuva yapıyorlar. Isırınca bir hafta falan geçmiyor izleri. İlaçsız bahçeye inemiyoruz. Değişik bir sinek" diye konuştu.

Çocukların vücutlarında yara oluşturan sivrisinek sorununa karşı İBB, İstanbullulara SMS ile uyarıda bulundu

İBB'DEN SMS'Lİ UYARI: SİVRİSİNEKLERLE HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise sivrisineklere SMS yoluyla yapılan uyarıda bulundu. Gönderilen mesajda, "Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim" denildi. Mesajın sonunda bir de bir animasyon filmi linki paylaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Sarıyer SMS Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (8)

Kadir ATASEVEN :

sivrisinekleri de kucaklamış imamoğlu

94
23
yanıtYanıtla
omer turan:

imamoğlu hersey için çok tesekkür çalmıyorsun o yeter.

53
63
yanıtYanıtla
by nokta :

alakaya maydanoz çalmıyorsun teşekkürler. temel atmıyorsun teşekkürler metroyu iptal ediyorsun teşekkürler. sinek bastı müsilaj oldu sel vurdu teşekkürler ......

yanıt89
yanıt21
Fatih Ergün:

Borçlar sıfırlandı kiralık müsrif araçlar azaltıldı şimdi sıra sineklerde onlarada doğal ilaç yapaçaz çevreye zarar vermeyen çalışmalar sürüyor kışa doğru ilaçlamada yapılır ??????

24
28
yanıtYanıtla
Nazif Can:

Beylukduzu sahile yakin oturuyoruz.yaz ortasina geldik kesinlikle İLAÇLAMA yapilmiyor.bahcede oturamiyoruz.asiri sivrisinek var

40
6
yanıtYanıtla
Prens Kâmil :

Gürpınar Kavaklı Yakuplu ve Sahil mahallelerinde her gün iki kez ilaçlama aracını görüyorum.

yanıt5
yanıt13
Osman Tokgonul:

O sivrisinekleri malum partililer getirmişlerdir ! Yaparlar abiciğim , yaparlar . Ne diyorlar " Yaparsa mâlum parti yapar " demiyorlar mı ? Eee, daha ötesi var mı ?

19
20
yanıtYanıtla
asus laptop:

hersey cok guzel olacaktı....

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title