Haberler

İstanbul'da pozitif vaka yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerde kısıtlama olabilir

Güncelleme:

Koronavirüs salgınında en çok vakanın görüldüğü şehir olan İstanbul'da, pozitif vaka yoğunluğunun yüksek olduğu Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar'da kısıtlama olabilir.

Türkiye'de koronavirüs salgınında en çok vakanın görüldüğü şehir İstanbul. Özellikle Avrupa Yakası'nda yer alan Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar'da pozitif vaka yoğunluğu oldukça yüksek olması dikkat çekiyor. Bu konuyla ilgili çalışma yapan İstanbul Valiliği, vaka yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerde kısıtlamaya gidebilir.

TÜM OLASILIKLAR MASADA

TRT'nin haberine göre; İstanbul Valiliği, pandemi merkezi ve filyasyon ekibinin çalışmaları devam ediyor. Koronavirüs salgınına yönelik tüm olasılıklar masada. Mevcut vaka sayısına göre, İstanbul genelinde bir kısıtlama öngörülmüyor. Ancak vakaların yoğun yaşandığı sitelerde, caddelerde, semtlerde hatta ilçelerde kısıtlamaya gidilebilecek.

İstanbul'da pozitif vaka yoğunluğunun en fazla olduğu ilçeler arasında Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar yer alıyor.

AVRUPA YAKASI'NDA VAKA SAYISI DAHA FAZLA

Risk haritasına göre, Avrupa Yakası'nda vakaların sayısı daha fazla. Çatalca, Başakşehir, Büyükçekmece ve Avcılar gibi risk yoğunluğunun az olduğu ilçeler de var.

ANADOLU YAKASI'NDA RİSKLİ BÖLGELERİN SAYISI DAHA AZ

Anadolu Yakası'na ise yüksek risk bölgelerinin sayısı daha az. Riskin yoğun olduğu yerler arasında Ümraniye öne çıkıyor. İstanbul Valiliğinde yol haritası için pazartesi günü toplantı yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (35)

Merry:

Acaba neden en Yüksel vaka buralarda var binalar iç içe gelir seviyesi düşük eğitim seviyesi düşük olan yerler buraları geliştirin bakalım neler olcak

9
9
yanıtYanıtla
Ali seker:

Eğitim seviyesiyle alakası yok bu işin rahatlık vurdumduymazlık cehaletin eğitim ile ilgisi yoktur

yanıt5
yanıt10
Esra:

Konuyu bir kere eleştirmeseniz ölürsünüz

yanıt4
yanıt4
Sery:

Insanları küçümseme seninde onlarında gideceği yer kara toprak burnunu kafdağinda görme

yanıt11
yanıt11
Aslan:

Bu ilçelerde o kadar sorun varki hangi birini düzelteceksin yerleşim sorunu kişi başı 1 m2 bile olmayan yeşil alan nüfus fazlalığı bilgisiz duyarsız insan çokluğu

9
3
yanıtYanıtla
Burak t:

Eğitimsizlik hemen kendini belli ediyor. Tam varoşlara yakışır hsreketler. Semtlere bak... Bunlarda kontrolü sağlayamazsınız. 2 uyarsanız da değişmez. Maskesiz yanyana durma, elini yüzüne götürme. Bu kadar basit.

11
0
yanıtYanıtla
Numan:

Kacak Göçmenler Bitmedi semt Zeytinburnu 1 aile yaşayacağı Dairede 20 kisi Kalıyorsa Korona bitmesi çok zor Yetkililer bu konuda önlem almalı

10
0
yanıtYanıtla
Halil budak:

Eger insan oğlu kendi tedbirini alamayıp illaki başına bir çoban istiyosa burakın alayı gebersin ulan okadar sağlıkçı çalışanı sağlık bakanı bilim kurul üyesi mesafe diyor maske diyor bizim halkımız hala bir birinim üzerine çıkarak geziyolar olun vala

10
0
yanıtYanıtla
Demokrat:

Seçim haritasıyla aynı

8
0
yanıtYanıtla
Emmi:

Dikkat ederseniz daha çok göç alan ilçelerde ve iş gücünün yüksek olduğu yerlerde vaka çok.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title