Haberler

Kılıç ve bıçaklarla poz verdiler! İstanbul'da bir üniversitede çekilen görüntü infial yarattı, gerçek sonradan anlaşıldı

Güncelleme:

İstanbul'da özel bir üniversitede çekilen, ellerinde kılıç ve bıçak bulunan yabancı uyruklu kişilerden oluşan grubun üniversite bahçesindeki görüntüleri sosyal medyada tartışma yarattı. Videoyu izleyenler bu kişilerin kim olduğunu ve üniversitede ne yaptıklarını merak ederken, soruya yanıt kısa süre içinde geldi. Görüntülerin üniversitedeki Uluslararası Öğrenci Festivali'nde çekildiği ve Yemenli öğrencilerin kültürlerini, dillerini, geleneksel müzik ve danslarını sergiledikleri ortaya çıktı.

Gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabından İstanbul'da özel bir üniversitede çekilen, ellerinde kılıç ve bıçak bulunan yabancı uyruklu kişilerin görüntülerinin yer aldığı bir video paylaştı. Acarer, video açıklamasında benzer gösterilerin üniversitenin farklı yerlerinde sık sık yapıldığını belirterek, bu kişilerin kim olduğu ve gösteriye kimin izin verdiği gibi bazı sorular sordu.

YORUMLAR ART ARDA GELDİ

Acarer'in paylaşımına, görüntüdeki kişilerin Taliban üyesi gibi olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesi gerektiği ve neden kişilere müdahale edilmediği gibi çok sayıda yorum gelirken, tartışma yaratan videoyla ilgili gerçek ise çok başka çıktı.

İstanbul'da özel bir üniversitede çekilen görüntülerin festivale katılan Yemenli öğrencilere ait olduğu ortaya çıktı

GÖRÜNTÜLER ÜNİVERSİTEDEKİ ÖĞRENCİ FESTİVALİNDEN

Haber doğrulama platformu Teyit Org, Acarer'in paylaştığı görüntülere dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Teyit, konuyla ilgili olarak üniversitenin basın ofisine ulaştı. Basın ofisi, 17 Kasım 2021 tarihinde, Uluslararası Öğrenci Festivali yapıldığını, görüntülerin de o festivalde kaydedildiğini belirtti. Festivale, 29 ülkeden öğrenci katılmış. Öğrenciler etkinlikte kültürlerini, dillerini, yemeklerini ve geleneksel müzik ve danslarını göstermiş" denildi. Görüntülerdeki öğrencilerin Yemenli olduğu ve kendi geleneklerini sergiledikleri ortaya çıktı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Sosyal Medya İstanbul Haberler

500

Yorumlar (18)

Tutankamon Hoca:

Yabancı kontenjanından yaralanıp bedava burslu sınavsız okuyan ögrenciiler talibanda vardır aralarında ama olsun uycuyoruz

285
128
yanıtYanıtla
EVO20 :

Özel üniversite diyor parasını veren herkes girebilir yani ne alakası var :D

yanıt5
yanıt16
bekir yapici:

kafama takilan acaba bizi ucuran sey yerli ve millimi?

yanıt8
yanıt3
Zeynep Beyza Yavuz:

Önce doğru yazı yazmayı öğren sonra eleştiri yap. Dünya'nın gelişmiş her ülkesinde yabancı öğrenci var. Neden Türkiye'ye gelen öğrenciler sizi bu kadar rahatsız ediyor , arkadaş akıl alır gibi değil. Yazık bu düşüncede olanlara gerçekten çok yazık.

53
112
yanıtYanıtla
Gökhan Kandemir:

Dünya nın heryerinde ki öğrenciler ellerinde kılıçla mi geziyor doğru yazsan ne olur beyin gelişmemiş.

yanıt24
yanıt4
Sanane Adımdan :

insanlarda artık hoşgörü kalmamış adamların geleneği kültürü bu erasmus öğrecisi gösteri yapmışlar hatıra fotoğrafı çektirmişler böyle dolaşmıyolar yani :DD

61
103
yanıtYanıtla
Gökhan Kandemir:

Adamlar ellerinde kılıçla geziyor ve bu durumu savunanlar var yazık.

58
18
yanıtYanıtla
Turk Evladi:

Tiptayim toplam 130 ogrenciden 30,40 tanesi yabanci ve hepsi suriye katar ve orta dogu ulkelerinden mektup yazarak gelmis. filistinliler ozellikle mektupla geliyor. bizim genler de tip kazanmak icin 2 3 sene mezuna kaliyor. 5 sene mezuna kalan var. bi de turkiye cok ucuz diyorlar hepsinin profil fotosunda taliban kilikli insanlar var. hepsi gerici. cok az var irandan falan gelen iyi insanlar.

35
10
yanıtYanıtla
Behlûlê Mahî:

Kılıç hançer pala bıçak balta ok yay top tüfek …. Müslümanların kültürü bumu. Gösterecek başka birşey yokmu. Bu tipleri sınırdışı edin. Memleketi kirletip zehirlemesinler.

34
3
yanıtYanıtla
Doğuş:

Çevir kazı yanmasın

26
6
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title