Haberler

İstanbul'da Bungee Jumping Fırtınası

İstanbul Forum İstanbul AVM adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yaptı.

İstanbul Forum İstanbul AVM adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yaptı.

Kampist organizasyon tarafından gerçekleştirilen etkinlikte atlayışlar, Forum İstanbul açık otoparkta kurulan yaklaşık 20 katlı bina yüksekliğinde, 61 metrelik 'Bungee Jumping' rampasından yapıldı. Etkinlik esnasında tek kişilik serbest atlayışın yanı sıra toplam ağırlığı 160 kg’ı geçmeyen çift kişilik atlayışlar da yapıldı.

61 METRE YÜKSELİKTEN BOŞLUĞA ATLADILAR

Bir vinç yardımıyla kurulan 61 metrelik rampaya çıkan bungee jumping tutkunları kendilerini boşluğa bıraktılar.Çığlık çığlığa boşlukta savrulan katılımcılar, yaklaşık 110 kilometre hızla yere düştüler. Yere indikten sonra ise yaşadıklarını anlatmakta zorlanan heyecan meraklılarının yüzünde korku ile karışık bir memnuniyet ifadesi vardı.

ATLAYIŞ ANI KAMERADA

Atlayış esnasında Bungee Jumping rampasına kurulan kamera sistemi ve yerde çekim yapan sistemler sayesinde atlayış öncesi, atlayış ve atlayış sonrası anlar kayıt altına alınarak bu anı ölümsüzleştirmek isteyen katılımcılara atlayış sonrasın bir hafıza kartı ile verildi.

DÜNYADA İLK

İstanbul'da gerçekleştirilen organizasyon 01-02-03 Eylül günlerinde yapılıyor. Yaklaşık olarak 500 katılımcının atlayış yapması beklenen organizasyon bu yönüyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Atlayış esnasında gerçekleşebilecek kazaları göz önüne alınan organizatörler katılımcıların güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi aldı. Etkinlik alanında hazır bulunan ambulansın yanı sıra, ipin kopması ihitmali göz önüne alınarak yere şişme yatak kuruldu.

Birkan Yıldız / Aslan Boyracı / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title