Haberler

İsrail basını sızdırdı! Polis amiri, kapalı toplantıda Netanyahu'yu yerden yere vurmuş

Güncelleme:

İsrail'in Filistinlilere yönelik baskı ve şiddeti her geçen gün artarken, İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik orantısız güç kullanması da büyük tepki çekiyor.

KAPALI TOPLANTILARDA NETEANYAHU'YA ELEŞTİRİ

Gazze'yi füzelerle vuran İsrail'in saldırılarda çok sayıda çocuk hayatını kaybederken, İsrail ordusunun tavrı nedeniyle ülke içinde de kriz çıktığı öğrenildi.

İsrail basınında yer alan bir habere göre polis amiri Kobi Shabtai'nin kapalı toplantılarda, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ağır eleştirilerde bulunduğu ve sivil olaylara ordunun müdahale etmesinin yanlış olduğunu söylediği ortaya çıktı.

İsrail basını sızdırdı! Polis amiri, kapalı toplantıda Netanyahu'yu yerden yere vurmuşKobi Shabtai

"NETANYAHU'NUN İSTEĞİYLE HAREKET EDİLİYOR"

Shabtai'nin İsrail ordusunun sivil gösterilere karışmasının Netanyahu hükümetinin istekleri doğrultusunda olduğu ve Netanyahu'nun bunu engellemek istemediğini söylediği belirtildi.

Polis amiri Shabtai, olayların sorumlusu olarak da Netanyahu'yu işaret etti.

Son olarak Lod şehrinde öldürülen Filistinli gencin cenazesine İsrail ordusunun müdahale etmesi sonucu olaylar daha da büyümüştü.

"ORDU MÜDAHELE ETMEMELİ"

İsrail basınına göre Polis amiri Kobi Shabtai'nin kapalı toplantıda, "İsrail ordusunun sivil olaylarla ilgilenmek için ne eğitimi ne de tecrübesi var. Eğitimsiz ve silahlı insanlardan oluşan İsrail ordusu ise yaşanan insanlık dramının sebebi" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Netanyahu'nun Shabtai'nin önerilerini dikkate alıp almayacağı veya Shabtai'nin görevine devam edip edemeyeceği ise merak ediliyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 18'i çocuk, 8'i kadın olmak üzere 87 Filistinli hayatını kaybetti, 530 kişi yaralandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Filistin İsrail Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title