Haberler

İsrail'e Saldırı Haberine İran'dan Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Tahran'da Bugün Düzenlediği Haftalık Olağan Basın Toplantısında Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Tahran'da bugün düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran'da yayınlanan Keyhan adlı bir gazetede İran'ın İsrail'e saldırı ihtimali ile ilgili bir yazının sorulması üzerine Hüseyni, "İran, hiçbir ülkeye karşı saldırı politikası gütmüyor. İran'ın bütün siyaset ve doktrini savunmaya yöneliktir" dedi.

Hüseyni, Fransa'nın Ortadoğu'daki bazı ülkelerde askeri üs açma planları ile ilgili haberler hakkında da, "Bölgede yabancı askeri güçlerin artmasına karşıyız. Yabancı güçlerin bölgede güvenliğe katkıda bulunacağına değil, düzenin bozulmasına neden olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Hüseyni, Fransa'nın İran'a karşı dost olmayan siyasetinin devam etmesi halinde bu ülkeye karşı yürüttükleri hoşgörü siyasetini gözden geçireceklerini bildirdi.

İran'ın nükleer enerji programı konusunda Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) ile yapılan işbirliği ve müzakerelerin devam edeceğini ifade eden Hüseyni, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile de güvenlik, demokrasi, enerji ve ekonomik işbirliği konularında görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Hüseyni, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin İran'ın nükleer enerji faaliyetleri hakkında görüş ayrılıkları ile ilgili değerlendirmesinde ise, İran karşıtı tutum sergileyen ülkelerin UAEA'nın raporlarına bakmaları gerektiğini vurguladı.

Öte yandan İran, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak misillemede bulundu. Fransa, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın İsrail rejimi ile ilgili son açıklamalarını protesto etmek için İran'ın Paris büyükelçisini geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

(SS-İÖZ-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title