Haberler

Isparta: Isparta'da Yerel Yönetimler

Isparta Merkez Anadolu Mahallesi'nde Bulunan ve Uzun Yıllar Toprak Saha Olarak Amatör Takımlara Hizmet Veren Milli Egemenlik Stadı Profesyonel Takımlara Layık Bir Hale Getirilerek Hizmet Vermeye Başladı.

Isparta merkez Anadolu Mahallesi'nde bulunan ve uzun yıllar toprak saha olarak amatör takımlara hizmet veren Milli Egemenlik Stadı profesyonel takımlara layık bir hale getirilerek hizmet vermeye başladı.

Sentetik çim döşenerek uluslar arası standartlara uygun hale getirilen Milli Egemenlik Stadı'nın tribünleri futbolcu soyunma odaları da tamamen yenilendi. Sentetik çim altına özel madde döşenmesi ile yağmurlu havalarda da müsabakaların rahatça yapılması sağlanacak. Doğal çim sahalarda belli sayıda müsabaka yapılırken sentetik çim sahalarda sınırsız sayıda maç yapılabilmesi Isparta'da saha sorununu çözecek.

Benzeri Fenerbahçe Dereağzı Tesislerinde bulunan futbol sahasını gören sporcu ve sporseverler mutluluklarını dile getirirken, yıllarca toz toprak ve çamur içerisinde görmeye alışkın oldukları Milli Egemenlik sahasını bu şekilde görmeyi umut etmediklerini ifade ettiler.

Önceki gün Liselerarası Futbol Müsabakalarına ev sahipliği yapan Milli Egemenlik Stadı'nın hizmete girmesi nedeniyle açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Isparta farklı bir şehir olduğunu göstermeli, biz başka illeri değil onlar bizi örnek almalı diye mücadele ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız projelerde hep bunu görebilirsiniz. İşte size son örnek: Milli Egemenlik Stadı. Ankara, İstanbul gibi metropoller dışında bir örneği daha yok. Uluslar arası standartlarda bir tesisi Isparta halkımızın hizmetine sunduk. Burada tüm futbol takımlarımız müsabakalarını yaparken liglere ara verildiği dönemlerde Davraz Kayak Merkezi'nde kamp yapacak profesyonel takımlara da antrenman ve müsabaka yapma imkanı sağlayacak bir tesis olacak. Bunun yanında spor yapmak amacıyla yürüyüş ve düz koşu yapan vatandaşlarımız günün her saatinde tesisten yaralanabilecek. Yaz akşamları ışıklandırmalarında bulunması ile bu imkanı burada bulabilecekler. Yine stadın hemen yan tarafında inşa ettiğimiz tesiste kulüplerimizin yararlanacağı bir oda, soyunma odaları, kafeterya ve güreş antrenman salonumuz buluyor. Ata sporumuz güreşte de Isparta'nın adını duyurmaya kararlıyız " dedi.

Yaklaşık 1 trilyon 400 milyar liraya mal olan ve kısa zamanda tamamlanan Milli egemenlik Stadı'ndan artık bu haftadan itibaren amatör takımların resmi müsabakalarının da yapılmaya başlanacak.

(SÇ-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title