Haberler

Isparta'da iki arkadaş kabir ziyaretlerini ve vefat duyurularını sosyal medyaya taşıdı

Güncelleme:

Isparta'da iki arkadaş kabir ziyaretlerini ve vefat duyurularını sosyal medyaya taşıdı Hüsnü Erdoğan, takipçilerinden gelen talep üzerine her hafta canlı yayınla kabir ziyareti yapıp, dua okuyor Isparta'da vefat duyularını sosyal medyaya taşıyan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, vefat eden...

Isparta'da iki arkadaş kabir ziyaretlerini ve vefat duyurularını sosyal medyaya taşıdı

Hüsnü Erdoğan, takipçilerinden gelen talep üzerine her hafta canlı yayınla kabir ziyareti yapıp, dua okuyor

ISPARTA - Isparta'da vefat duyularını sosyal medyaya taşıyan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, vefat eden kişinin hangi gün saat kaçta ve nerede defnedileceğini tüm kente duyuruyor. Erdoğan ayrıca il dışında olup da mezarlık ziyareti yapamayanlar için kabir başında dua okuyup, ücretsiz canlı yayın hizmeti sunuyor.

Isparta'da yaşayan taksici Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut isimli iki arkadaş, kentteki vefat edenleri duyurmak için harekete geçti. Bu kapsamda sosyal medyada 'Isparta Vefat Taziye Duyuruları' isminde bir sayfa oluşturan iki arkadaş, günlük olarak vefat edenlerin hangi gün saat kaçta ve nerede defnedileceğini paylaşıyor. Ayrıca Hüsnü Erdoğan, takipçilerinden gelen talepler üzerine her hafta mezarlıklara giderek, istenilen kabir başında canlı yayın yaparak dua ediyor. Erdoğan, ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet sayesinde özellikle şehir dışında yaşayıp de Isparta'daki yakınlarının mezarlarına gelemeyenlere büyük kolaylık sağlıyor.

Taksi şoförlüğü yaptığını ancak Halk Eğitim Merkezi'nden cenaze hizmetleri sertifikası aldığını ifade eden Hüsnü Erdoğan, vatandaşlara böyle bir hizmet vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Arkadaşı Adnan Armut'un vatani görevi için askere gitmesinden dolayı şu anda bu hizmeti kendisinin verdiğini ifade eden Erdoğan, "Sosyal medyada 'Isparta Vefat Taziye Duyuruları' isminde bir hesabımız var. Isparta'da vefat edenlerin mesajları geliyor. Biz de onların defin gününü, saatini ve nereye defnedileceğini tüm kente duyuruyoruz" dedi.

"Takipçilerimizin yakınlarının mezarlarına giderek canlı yayın yapıyoruz"

Böyle bir hizmet düşüncesinin bir gün Adnan Armut ile camide otururken akıllarına geldiğini kaydeden Erdoğan, her hafta bir mezarlıkta canlı yayın yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Bize mesaj atan takipçilerimizin yakınlarının mezarlarını bulup, onların önünde birer Fatiha okunmasını sağlıyoruz. Geçen hafta Asri Mezarlık'taydık, bu hafta Akyol Mezarlığı'nda canlı yayın yaptık. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak şehitlikte bir çekim yaptık. Gönül her mezar için Fatiha okutmak ister ancak zaman olmadığı için gelen mesajlara göre hareket ediyoruz. Bir takipçimiz mesaj attığında mezarlığa gidip onu göstererek, Fatiha okuyoruz. Canlı yayında takipçimizde mezarı görmüş oluyor. Buradaki amacımız, il dışında, uzakta olan vatandaşlarımızın yakınlarının gelemedikleri mezarlarını göstermek. Geçen hafta Antalya'dan bir ablamız yazdı. Eşi Akyol Mezarlığı'ndaymış. 'Allah rızası için çocuklarım babalarını özledi, bir video çekip gönderir misiniz?' dedi. Onun videosunu çekip ablamıza göndereceğiz" diye konuştu.

"Gelemeyenler bize ulaşsın"

Hüsnü Erdoğan, yakınlarının mezarlarına gelemeyen vatandaşların kendilerine ulaşmalarını isteyerek, "Isparta'daki 8 mezarlıktaki yerlerini bize bildirsin, biz başında dua okuyup, video çekerek kendilerine gönderelim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Isparta Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
title