Haberler

Isparta'da 4. Geleneksel Atatürk Halk Koşusu Yapıldı

Ulu Önder Atatürk'ün Isparta'ya Gelişinin 78. Yıldönümü Dolayısıyla Isparta Belediyesi Tarafından Bu Yıl 4.'sü Düzenlenen Geleneksel Atatürk Halk Koşusu Yapıldı. Havanın Soğuk ve Yağışlı Olması Yarışa Katılımın Düşük Olmasına Neden Oldu.

Ulu Önder Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 78. yıldönümü dolayısıyla Isparta Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Geleneksel Atatürk Halk Koşusu yapıldı. Havanın soğuk ve yağışlı olması yarışa katılımın düşük olmasına neden oldu.

Geleneksel Atatürk Halk Koşusu, küçükler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yapıldı. Koşuya AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Emniyet Müdürü Kemal Seyhan da katıldı. Yarışlarda minikler kategorisiyle erkeklerde Kemal Dereli, bayanlarda ise Melek Gül birinci olurken, yıldızlar kategorisinde erkeklerde Ramazan Önder, bayanlarda da Tuğba Sütçü birinciliği elde etti.

Büyükler kategorisindeki yarışlar başlamadan önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Atatürk'ün 78 yıl önce Isparta'ya gelişindeki aynı heyecanı bugün de yaşıyoruz. Yapılan törenlere bir yenilik katmak amacıyla Atatürk Halk Koşusu'nu düzenledik. 7 kilometrelik etabı koşarken sizler aslında Atamızın ilke ve ideallerine koşuyor olacaksınız. Hepinizi burada sporcu olarak görüyorum" diye konuştu.

Vali Uzun'un startı vermesiyle başlayan yarış oldukça çekişmeli geçti. 7 kilometrelik etap sonrası büyükler kategorisinde erkeklerde Fenerbahçe Kulübü'nden Bekir Karayel birinci olurken, ikinciliği Aksaray'dan Mehmet Çağlayan, üçüncülüğü de Ankara'dan Erkan Kuş elde etti. Kızlarda ise Pamukkale Üniversitesi'nden birinciliği Ümmü Kiraz elde ederken, Aksaray'dan Narin Kahraman ikinci, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Hülya Ongun üçüncü oldu. Yarışmada büyükler kategorisinde birinci olan sporculara biner YTL para ödülü verildi. Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri Vali Uzun ve Belediye Başkanı Balaman tarafından verildi.

(FK-ŞT-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title