Haberler

Isparta Belediyesi'ne Yönelik Operasyon

Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılması gereken duruşma, salonun yetersiz olması nedeniyle Isparta Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Duruşmaya Belediye Başkanı Günaydın'ın dışında tüm sanıklar katıldı.

Mahkeme heyeti, temizlik firması sahibi Hüseyin Tiryakioğlu ile bir önceki dönem Belediye Başkan Yardımcılığını yürüten Muhammet Bulut'u dinledikten sonra duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'a söz verdi. Balaman, davaya müdahil olmak istediğini söyledi.

Baskı altında olduğunu ve üç yıl boyunca tehdit edildiğini öne süren Balaman, "Bazı gerçekleri konuşmayayım diye baskı altına alındım. Şahsıma yönelik hakaretlere uğradım ama dava açmadım" dedi.

Balaman, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın, kızı Zeynep Konur Günaydın'ın akrabası Mehmet Uyar, kayınbiraderi Mehmet Ateşgül ve yardımcısı Resul Göçer'den şikayetçi oldu. Bu sırada Yusuf Ziya Günaydın'ın avukatı Ömür Cevheroğlu'nun, "Balaman'ın siyasi şov yaptığını" söylemesi üzerine Balaman, kendisine saldırdığı gerekçesiyle avukattan da şikayetçi oldu. Balaman'ın bu sözleri, salonundakilerin gülmesine neden oldu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın avukatı Ömür Cevheroğlu ise Hasan Balaman'ın müdahillik talebinin reddedilmesini istedi. İlk duruşmada kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mehmet Ateşgül ve Nurkaya Dursun da kefalet bedellerinin iadesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararının devamına, Nurkaya Dursun ve Mehmet Ateşgül'ün maddi kefalet iade taleplerinin reddine, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine ve davaya müdahil olma taleplerinin bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olayın geçmişi-

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesi'ne operasyon düzenlemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bazı belediye çalışanları ve belediyeye iş yapan 28 kişi gözaltına alınmıştı. "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan 22'si tutuklanmıştı.

Soruşturmaya ilişkin hazırlanan ve Belediye Başkanı Günaydın'ın birinci sanık olarak gösterildiği iddianamenin Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından MHP İl Başkanı İsa Yalçın, belediye çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi, 20 Ocak'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 7 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Tutuklu sanıklardan Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Orhan Gürsel Gürbüz, heykeltıraş Elnur Kerimli, işadamları Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halı'nın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, iki ayrı suç örgütü kurmakla suçlanan Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül'ün 100 bin lira, ihaleye fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik yapmakla suçlanan reklamcı Nurkaya Dursun'un ise 25 bin lira kefaletle tahliyesini kararlaştırılmıştı. Tahliye edilen sanıklar için yurt dışına çıkma yasağı ve duruşmalara katılma zorunluluğu getirilmişti.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Günaydın Hasan Balaman Isparta Konur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title