Haberler

İspanyol Turistin Organları, 4 Kişiye Hayat Verecek

Muğla'nın Fethiye İlçesinde Geçirdiği Kaza Sonucu Bitkisel Hayata Giren İspanyol Turistin Organları, 4 Kişiye Hayat Verecek.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçirdiği kaza sonucu bitkisel hayata giren İspanyol turistin organları, 4 kişiye hayat verecek.

Edinilen bilgiye göre, İspanyol turist Monice Mampel, 11 Nisan tarihinde nişanlısı İsmail Kalinci'yi karşılamak için turizmci arkadaşı Mehmet Murat Ceylan'ın kullandığı 34 BH 2432 plakalı otomobille Fethiye'ye doğru yola çıktı. Fethiye'nin Günlüklü Orman İçi Dinlenme Parkı yakınlarında dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle yoldan çıkan otomobil dereye uçtu. Kazada sürücü Mehmet Murat Ceylan olay yerinde hayatını kaybederken, Monica Mampel ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Fethiye Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Mampel, bitkisel hayata girdi. Nişanlısının kaza geçirdiğini öğrenen turizmci İsmail Kalinci, Monice Mampel'in İspanya'daki ailesini arayarak durumu bildirdi. Rosa Mampel ile Carlos Guillem, dün gece uçakla Katalanya'dan Dalaman Havaalanı'na gelerek, kızlarının İnlice Köyü'ndeki evine gitti. Sabah Fethiye Devlet Hastanesi'ne gelen İspanyol çift, doktorlardan kızlarının durumu hakkında bilgi aldı. Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı İsa Çelik, hastanın tıbben öldüğünü, arzu ederlerse organlarını bağışlayabileceğini söyledi. Bu görüşmenin ardından İspanyol çift, Monice Mampel'in kalp, iki böbreği ve karaciğerini bağışlama kararı aldı. Monice Mampel'in kalp ve böbreği İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğer ve diğer böbreği ise 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü.

Başhekim Yardımcısı İsa Çelik, "İspanyol çifte durumu izah edince, kızlarının, gazetedeki organ bağışıyla ilgili bir habere çok sevindiğini, başına böyle birşey gelirse kendi organlarını da bağışlayabileceklerini söylediğini belirtti. Biz de gerekli girişimleri başlattık. İspanyol turist 4 Türk hastaya can olacak. Göz korneası dışında kalp, 2 böbreği ve karaciğeri 4 hastaya nakledilecek" dedi.

İsmail Kalinci ise, nişanlısıyla 10 yıl önce kruvaziyer gemide birlikte çalışırken arkadaş olduklarını, 3 yıl önce nişanlandıklarını ve 1-2 ay içinde evlenip Antalya'ya yerleşmeyi planladıklarını söyledi. Sevecen kişiliği nedeniyle arkadaşları arasında "Polyanna" olarak çağrıldığı öğrenilen Monice Mampel'in, 10 yıldır yaşadığı Göcek'te toprağa verileceği belirtildi.

(MB-ATA-CE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title