Haberler

İspanya Kralı Felipe'ye Beklenmedik Tepki: Kral Bizimle Tokalaşarak Yardım Etmiş Olmuyor

Güncelleme:

İspanya Kralı 6. Felipe'in sel felaketinde 10 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'nın Mallorca Adası'na ziyareti sırasında, gönüllü temizlik çalışmalarına katılan bir kişi krala uzattığı süpürgenin geri çevrilmesi üzerinde "Kral bizimle tokalaşarak yardım etmiş olmuyor" dedi.

İspanya'nın ünlü tatil cenneti Mallorca adasında, geçtiğimiz günlerde 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin ardından hasar giderme çalışmaları devam ederken, Kral Felipe'nin felaket bölgesini ziyareti sırasında beklenmedik bir olay yaşandı.

ELİNDEKİ SÜPÜRGEYİ KRAL'A UZATTI

Kral 6. Felipe, Mallorca adasında selden en çok hasar gören Sant Llorenç bölgesinde çalışan gönüllüleri selamladığı sırada, Oscar ismindeki bir genç elindeki süpürgeyi uzatarak Kral'ı temizleme çalışmalarına katılmaya davet etti. Bu daveti geri çeviren Kral, genç ile tokalaştıktan sonra alandan ayrıldı.

İspanya Kralı Felipe'ye Beklenmedik Tepki: Kral Bizimle Tokalaşarak Yardım Etmiş Olmuyor

Kral'a süpürge uzatan Oscar Tarela ismindeki genç, polemik konusu olan o anı sosyal medya hesabından şu sözlerle anlattı:

"KRAL BİZİMLE TOKALAŞARAK YARDIM ETMİŞ OLMUYOR"

"Kral bizlere destek için orada olduğunu söylemişti ben de kendisine süpürgeyi uzattım, ama kabul etmedi, şimdi yapamayacağını söyledi. Amacım gırgır geçmek değildi, bize öyle veya böyle bir şekilde yardım etmesini istedim. Niyetimin kendisiyle alay etmek olmadığını anladı, elini uzattı, omzuma dokundu. Nezaket gereği ben de onun elini sıktım ama Kral bizimle tokalaşarak yardım etmiş olmuyor. Ülkemi çok seviyorum ama Krallığa sempati duymuyorum".

İspanya Kralı Felipe'ye Beklenmedik Tepki: Kral Bizimle Tokalaşarak Yardım Etmiş Olmuyor

NADAL TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA KATILMIŞTI

Sel felaketinin ardından Mallorca doğumlu dünyaca ünlü tenisçi Rafael Nadal, bizzat temizlik çalışmalarına katılarak ve tenis akademisinin kapılarını felaketten zarar görenlere açarak büyük takdir toplamıştı.

Parlamenter monarşiyle yönetilen İspanya'da 2014 yılında Kral Juan Carlos'un tahtından feragat etmesiyle İspanya Kralı olan 6. Felipe, bu olay sonrası özellikle Krallığın tasfiyesini ve 3. Cumhuriyetin ilanını isteyen kesimler tarafından sosyal medyada sert bir şekilde eleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kral Juan Carlos Mallorca İspanya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title