Haberler

İslahiye'de Bin 500 Kişilik Yarı Açık ve T Tipi Cezaevinin İnşaatı Başladı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımı planlanan bin 500 kişilik yarı açık ve T tipi cezaevi temel atma töreni ile ilk kazma vuruldu.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı planlanan bin 500 kişilik yarı açık ve T tipi cezaevi temel atma töreni ile ilk kazma vuruldu.

İslahiye ilçesinde bin 500 kişilik yarı açık ve T tipi cezaevinin inşaatına başlanıldı. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, iş makinesinin başına geçti ve İslahiye- Nurdağı Karayolu Leçe mevkisinde yaklaşık yüz dönüm arazi üzerine kurulacak olan cezaevinin temel çalışması için ilk kepçeyi vurdu. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Vural, kısa sürede böyle bir yatırımın ilçeye kazandırılmasında desteği nedeniyle AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a teşekkür etti. Cezaevi hakkında bilgi veren Vural, "T tipi cezaevi yapılıyor. Burada bin kişilik kapalı bölüm olacak. 500 kişilik de tarım açık cezaevi olacak. İdari binalarla birlikte büyük bir kompleks burası. Diğer çalışanları da hesap ettiğinizde 500-600 kişi civarında burada personel olacak" dedi.

Açık cezaevi teriminin kulağa hoş gelmediğini hatırlatan Vural, cezaevinin bölgenin kalkınmasında önemli bir yere sahip olacağını ve bölge tarımına da katkı sağlayacak bir yatırım olduğunu vurguladı.

İnşaat firmasının şantiye şefi Güneş Demir ise, "Bin 500 kişi kapasiteli cezaevi yapıyoruz. 1 adet T tipi kapalı cezaevi, 1 adet açık cezaevi, 5 adet lojmanımız ve açık ve kapalı cezaevinin sosyal donatılarıyla beraber toplam irili ufaklı 15 binamız olacak. Yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine kurulu, 1,5 yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Demir, cezaevinin 2018'in Haziran ayında tamamlanmasını planlandıklarını anlattı. Başkan Vural daha sonra sahadaki kepçenin operatörlüğünü yaptı. Vural, ilk kepçeyi vurarak, inşaatın hayırlı olmasını diledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Vural Gaziantep Nurdağı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title