Haberler

İşitme Engelli Çocuklar, Cimnastikle Öz Güven Kazanıyor

Onur Orhan - Düzce'de kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için işitme engelli öğrencilere cimnastik eğitimi veriliyor.

Onur Orhan - Düzce'de kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için işitme engelli öğrencilere cimnastik eğitimi veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce işitme engelli çocukların ritim duygusunu geliştirmek ve öz güven kazandırmak amacıyla "Cimnastikle İşit" projesi uygulanıyor.

Proje kapsamında haftada iki gün step eğitimi alan çocuklar, hem birlikte hareket etmeyi hem de kendilerini daha rahat anlatmayı öğreniyor.

Cimnastik antrenörü Tuğba Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastiğin özellikle gelişim çağındaki çocuklara büyük fayda sağladığını söyledi.

Kılıç, çocukların birlikte hareket edebilmelerine, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunduklarını belirterek, "Cimnastik, tüm yaşlarda olduğu gibi engellilerde de oldukça faydalı. Onların psikomotor gelişimine katkıda bulunan bir spor" diye konuştu.

-"Ritimleri, belirli hareket ve sayılarla aşamalı öğretiyoruz"-

Yaklaşık iki aydır çalışmaya devam ettiklerini aktaran Kılıç, öğrencilerin kendini ifade etme becerisinin arttığına dikkati çekti.

"Hepsinde kendini gösterebilme, ifade etme ve öz güveni görebiliyoruz" diyen Kılıç, öğrencilerle tek başına çalışmanın zor olduğunu, öğretmenlerinden de yardım aldığını anlattı.

Çocukların algı düzeyi ve öğrenme yeteneğinin yüksek olmasının önemli bir avantaj sağladığını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

"Ritimleri, belirli hareket ve sayılarla aşamalı öğretiyoruz. Hareketleri görsel yaparak, uyumlu şekilde çalışıyoruz. Cimnastik, 4,5-5 yaşlarında başladığı için hem ruhsal hem bedensel hem de sosyal olarak çocukları diğer sporlara ve hayata hazırlıyor. İnşallah iki ay sonra sadece Düzce'de gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Şenliği olacak.

Orada gösteri hazırlamak için çalışmalarımızı çoğaltacağız."

Yayıncı: Kemal Kaymak - DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Onur Orhan Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title