Haberler

İşçi Emeklisinden Örnek Davranış

Antalya'da Okuma-yazmayı Kendi İmkanları ile Öğrenen ve Hayatı Boyunca Okula Gidemeyen Emekli İşçi, 16 Derslikli Bir İlköğretim Okulu Yaptırdı.

Antalya'da okuma-yazmayı kendi imkanları ile öğrenen ve hayatı boyunca okula gidemeyen emekli işçi, 16 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırdı.

Antalya'da hayırsever işadamı, emekli öğretmen ve işçi emeklisi tarafından yaptırılan okul binaları, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan katıldı. Okul açılışlarının ilki Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde İşadamı Orhan Şenoğlu tarafından yaptırılan Şehit Kahraman Çelikbaş İlköğretim Okulu ek binasında yapıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Antalya'da son 4 yılda öğrenci sayısı 44 bin artmıştır. Bu nedenle derslik ihtiyacı doğmuştur. Kazandıklarını devletleriyle, bu ülkenin evlatlarıyla paylaşan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. İşadamı Orhan Şenoğlu ise, çocukluğundan beri bir okul yaptırmanın hayalini kurduğunu ve bugün bu hayali gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Açılışlara emekli öğretmen Şerife Tufan tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaptırılan 20 derslikli okulu ile devam edildi. Buradaki törende konuşan emekli öğretmen Şerife Tufan, 41 yıl öğretmenlik yaptığını ve o günlerini hiç unutamadığını söyledi. Yaptırdığı okulda Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda eğitim verileceğine inandığını ifade eden Tufan, "Bugün devletime bir eğitim yuvası kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Son açılış, emekli işçi İrfan İlk tarafından yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okulunda gerçekleştirildi. Burada düzenlenen törende işçi emeklisi İrfan İlk, konuşmasıyla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 1941 yılında Niğde'nin Bor ilçesinde doğduğunu, 1 yaşında yetim kaldığını anlatan İlk, 7 yaşına kadar mahalleliler tarafından bakıldığını söyledi. İlk, küçük yaşlardayken çalışmak amacıyla Bor'dan Adana'ya kadar yürüyerek gittiğini anlatarak, "Adana'da tesadüfen amcamı buldum ve 14 yaşına kadar onun yanında kaldım. Burada zanaat öğrendim. Daha sonra Ankara'ya gittim ve işçi olarak çalışmaya başladım.1975 yılında sağlık sorunlarım nedeniyle emekli olarak Antalya'ya yerleştim. Hayatımda hiç okula gidemedim. Okuma-yazmayı kendi çabalarımla öğrendim. Okul ve öğrencilik özlemimi gidermek için bu okulu yaptırdım. Bu okuldan devletine ve milletine hayırlı evlatlar yetiştiği takdirde en büyük hediyeyi almış olacağım" diye konuştu.

İrfan İlk'in hayat hikayesinden oldukça etkilendiğini belirten Vali Yüksel de İlk'in örnek bir insan olduğunu söyledi. Antalya'da eğitimin geliştirilmesi yönünde önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Aladdin Yüksel, "Antalya'da cumhuriyetin ilanından 2003 yılına kadar geçen 80 yıllık dönemde kullanıma açılan derslik sayısı 9 bindir. 2003 ile 2007 yılları arasında hayırseverlerin de desteğiyle 250'ye yakın okul, 3 bin 500 derslik hizmete açıldı. Antalya'da bütün gayretimiz, derslik başına düşen öğrenci sayısını 25'in altına düşürmektir" dedi. Vali Yüksel ve beraberindekiler, daha sonra emekli işçi İrfan İlk ile birlikte okulun açılışını yaptı.

(AT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title