Haberler

İran'da İdam Edilen Ramin Hossein Panahi Kimdir?

Güncelleme:

İran'da, 2017 yılından bu yana tutuklu bulunan Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi idam edildi. İdam edilen Ramin Hossein Panahi kimdir?

23 Haziran 2017 tarihinde yaralı şekilde yakalanarak gözaltına alınan Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi için sürdürülen uluslararası kampanyalar sayesinde iki kez ertelenen idam cezası bugün itibariyle gerçekleşti ve Ramin Hossein Panahi idam edildi.

RAMİN HOSSEİN PANAHİ KİMDİR?

İdam edilen 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi, 23 Haziran 2017 tarihinden bu yana İran Sine Cezaevi'nde bulunuyordu. Panahi'nin Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edilmesi ve bu cezasının İran Yüksek Divan Mahkemesi tarafından onaylanması sonrası, 3 Mayıs 2018 tarihinde idam edileceği biliniyordu. Panahi'nin, idam edileceği açıklanmasının ardından, yeğeni Niştiman Hossein Panahi, intihar ederek yaşamına son verdi, Af Örgütü de idamı durdurma çağrısında bulundu. Panahi için kurulan Destek Komitesi, Twitter üzerinden idam kararının geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı ancak, geçtiğimiz günlerde, ailesi tarafından yapılan açıklamada ise Panahi'nin Perşembe günü idam edileceği söylenmişti. Aktivit Ramin Hossein Panahi, tüm çabalara rağmen bugün idam edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ramin Hossein Panahi İran Yaşam Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Nurten Baltacı Hisar:

Kahretsin!!Bu islam ülkelerinin yöneticileri insanların çoğunluğu neden bu kadar zalim?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title