Haberler

Irak'ta Türkiye sınırındaki Metina Dağı'na Peşmerge konuşlandırıldı

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Cemal Eminki, Peşmerge güçlerine ait bir birliğin Türkiye sınırındaki Metina Dağı'na konuşlandığını duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Cemal Eminki, yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın henüz ortaya çıkmadığı 2014'e kadar Peşmerge güçlerinin sınırları, Irak Sınır Muhafızları ile koruduğunu ancak DEAŞ'ın ortaya çıkmasıyla güçlerin o bölgelere kaydırıldığını ifade etti.

"ESKİ KARARGAHLARINA YERLEŞTİLER"

DEAŞ ile savaşın büyük oranda sona ermesinin ardından Peşmerge birliklerinin yeniden sınır bölgelerindeki karargahlarına konuşlandırıldığını söyleyen Eminki, "Yaklaşık 10 ila 15 köyün bulunduğu Metina Dağı'nın batısındaki stratejik yol güzergahı üzerindeki bölgeye Peşmerge birliği konuşlandırıldı. Zaten o güçler DEAŞ'tan önce de orada bulunuyordu ve eski karargahlarına yerleştiler." dedi.

PEŞMERGE, DESTEK OLARAK KONUŞLANDIRILIYOR

IKBY'nin Türkiye ve İran ile olan sınır güvenliğini, Irak merkezi hükümetine bağlı ve yine Kürtlerin oluşturduğu "Irak Sınır Muhafızları" sağlıyor. Ancak muhafızların yetersiz kalması nedeniyle Peşmerge güçleri de destek olarak orada konuşlandırılıyor.

TSK, PENÇE-KAPLAN OPERASYONU'NU BAŞLATMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 15 Haziran'da terör örgütü PKK'ya karşı Peşmerge'nin yeniden konuşlandığı Metina Dağı da dahil birçok bölgenin temizlenmesi için "Pençe-Kaplan Operasyonu"nu başlatmıştı. TSK'nin operasyonu öncesi, söz konusu bölgelerde PKK unsurlarının yuvalandığı biliniyordu.

IKBY'DE 515 KÖY PKK İŞGALİNDE

Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Mart 2017'de paylaştığı bir veride PKK'nın Duhok vilayetinde 304, Erbil'de 177, Süleymaniye'de 34 köy olmak üzere toplamda 515 köyü işgal ettiğini bildirmişti. PKK'nın söz konusu köyleri yaklaşık 29 yıldır üs olarak kullandığı ve köy sakinlerinin bölgelerine dönüşüne izin vermediği biliniyor.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

mehmet güler:

barzani ye güvenmekle kediye güvenmek aynı şeydir, ne zaman tırmalayacakları belli olmaz.

26
9
yanıtYanıtla
eser:

Bende kedi sahibiyim, sözlerine dikkat et, kedime hakaret sayarım.

yanıt0
yanıt3
:

akıllarınca böyle basit hareketlerle türkiyeyi durdurabileceğini sanan zavallı beyinler .

14
11
yanıtYanıtla
Yurdum insnı:

Mehmet güler yarım bir dünya savaşı çıksa tsk yanında korkmadan savaşa girecek tek ordu peşmergedir sizin o azeri kardeşleriniz sizi satar güçlü olanın yanında olur

1
12
yanıtYanıtla
Turkhan turan:

Yurdum insni. Dunya savasi degil kainatlar savasi ciksada bizim pesmergeye ihtiyacimiz olmaz. Allahin izniyle. Pesmerge abdyi yalayarak muslumanlarin irakta kanini akitmasina yardimci oldu. Binlerce musluman kadinin irzina gecildi irakta..Suriyedede pesmerge rusyayi yalayarak suriyeli mazlimlarin kanini akitti. Allah Turk ordusuna zaval vermeyecek cunku hakli davalarimizda tek kalsakta savasacagizz

yanıt1
yanıt6
orman:

aralarında ne fark var.

8
3
yanıtYanıtla
alper:

Irak''ta Türkiye sınırındaki Metina Dağı''na Peşmerge konuşlandırıldıMehmetcik temizlesin Barzani develeri keyif catsin!!!!!IKBY''DE 515 KÖY PKK İŞGALİNDE Bu serefsizler adam olsa once kendileri icin savasir . . . .

4
1
yanıtYanıtla
ramco:

Barzani yahudi dir eski kaynaklarda da vardır Malesef israil hizmet ediyoruz ya markezi hükümet askerleri gelsin yada hepsini o bölgeden gönder arap ve türkmen ve bize yakın ecnebilerden bir birlik oluşturmalı ama bizimkiler de hesap ne bela

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title