Haberler

Irak'ın Erbil kentinde ABD askerlerinin olduğu bölgeye roketli saldırı

Güncelleme:

Irak'ta İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi'ye bağlı unsurlar, ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu Erbil Havalimanı'na füze saldırısı düzenledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi'ye bağlı unsurların ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu Erbil Havalimanı'na füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

IKBY İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Kurumu'dan yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde Haşdi Şabi milislerinin Erbil Havalimanı'na 6 füze fırlattığı belirtildi.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Havalimanı yakınlarına düşen füzelerin, Musul vilayetine bağlı Şeyh Nemre köyünde Haşdi Şabi'ye bağlı 30. Tugay'a ait bir bölgeden fırlatıldığı kaydedildi. Füzelerden ikisinin patlamadığı ve saldırı nedeniyle herhangi bir can kaybı da yaşanmadığı aktarıldı.

Yerel medyadaki haberlere göre, saldırı sonrası Erbil-Musul kara yolu güvenlik tedbirleri kapsamında trafiğe kapatıldı.

İKDP KAMPI ÇEVRESİNE DE ROKET DÜŞTÜ

İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Muhammed Salih Kadiri, Erbil Havalimanı yakınındaki İKDP kampı çevresine birkaç füze düştüğünü söylemişti.

Irak'ta Erbil Havalimanı ve İKDP kampının bulunduğu bölgeye füze saldırısı

İRAN MEDYASI "3 FÜZE DÜŞTÜ" DEDİ

Öte yandan İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Iraklı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Erbil'de ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu havalimanında patlama meydana geldiğini duyurdu. Haberde, havalimanı yakınlarına 3 füze düştüğü belirtildi.

İran, Kasım Süleymani suikastı sonrası 9 Ocak'ta Erbil'deki söz konusu havalimanına füze saldırısı düzenlemişti.

Irak'ta Erbil Havalimanı ve İKDP kampının bulunduğu bölgeye füze saldırısı

Irak'ta Erbil Havalimanı ve İKDP kampının bulunduğu bölgeye füze saldırısı

Irak'ta Erbil Havalimanı ve İKDP kampının bulunduğu bölgeye füze saldırısı

Kaynak: AA / Güncel

Erbil İran Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (42)

By men:

Ortadoğu'da ABD İran'ı kullanıyor Araplara karşı İslam için ABD neyse İran'da odur

22
4
yanıtYanıtla
Ay yildizyalnizkurt:

Iran ikili oynuyor ermenistana yardim ediyir

15
5
yanıtYanıtla
UYANMIŞ TÜRK:

VAY BE. ABD ASKERLERİNİN KONUÇLANDIĞI HAVALİMANINA SALDIRI, DEMEK HİÇ ÖLÜ ABD ASKERİ YOK! ALLAH ALLAH NİYE ACABA?

13
5
yanıtYanıtla
Ali:

Ermeni pkklilar.

6
10
yanıtYanıtla
Kızılkayalı:

Bunların hepsi(İran, abd, Suudi, ırak, ermeni, Rus....) birbirine düşman gibi, Türkiye söz konusu olduğunda hepsi can ciğer kuzu sarması, Rabbım size Müslüman kimliği vermiş ama siz nelerin hesabındasınız.

9
3
yanıtYanıtla
Angarali:

Hani hic amerikan askeri olmemis. Neden acaba ?

8
2
yanıtYanıtla
Sahtekar İran:

Iran bırak askerini adı amerikan olan cansız bir nesneyi bile vuramaz. Iran israil ve batının 1 numaralı müttefikidir. Her daim müslümanlara saldırmıştır. Turkiyede hala iranin ne olduğunu anlayamayan insanlar var maalesef.

5
4
yanıtYanıtla
TRAJIKOMIK:

IRAN AMERIKAYA SALDIRDI PARDON IRAK''A

6
2
yanıtYanıtla
ermn:

hepsi göz boyama, bölgede iran inanın israilden bile daha tehlikeli, bakmayın sağda solda abd düşmanıyım demesine, hepsi danışıklı dövüş. . .

7
1
yanıtYanıtla
Korkusuz:

Bu nasıl saldırı her seferinde can kaybı YOK arkadaş bizimle şakşakmı geçiyonuz lan siz anlaşmalı işleri bırakın artık sizin nasıl bir MAL olduğunuzu dünya alem biliyor. Müslüman görünümlü Gavurlar

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title