Haberler

Irak Heyetinden Sena Kaleli'ye Plaket

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli'yi TBMM'deki makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mehmet Kasapoğlu başkanlığındaki dernek yönetimi, Kerkük'e giderek, 9 tır dolusu yardım götüren CHP heyeti içerisindeki Sena Kaleli'ye, bölgeye olan katkı ve yardımlarından dolayı plaket verdi.

Sena Kaleli, yapılan ziyaretten dolayı heyete teşekkür ederken, CHP olarak Irak'taki Türkmenleri unutmadıklarını ve her fırsatta yardıma hazır olduklarını belirtti.

Irak'ta süren iç savaş ve belirsizlik durumundan en çok etkilenen kesimlerin başında Türkmenlerin geldiğini belirten Kaleli, kendilerini sahipsiz ve kaderlerine terkedilmiş olarak gördüklerini ifade etti.

"Irak Türkmenleri Gerekli İlgiyi Görmedi"

Irak Türkmenlerinin ne Türkiye'den ne de Irak hükümetinden gerekli yardım ve ilgiyi görmediklerini vurgulayan Kaleli, CHP heyetinin ziyaretinin bu açıdan çok anlamlı olduğunu ve ziyaret sonrası hazırladıkları raporu da kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

10 – 12 Kasım 2014 tarihleri arasında Kerkük'e giden CHP heyeti, can güvenliği gerekçesiyle bir otelde konaklamak yerine daha güvenli olan Türkmeneli İşbirliği Vakfı'nın misafirhanesinde konaklamış ve belediyelerden toplanan 9 tır dolusu yardımı Türkmenlere dağıtmıştı.

Sena Kaleli'ye plaket veren Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Kasapoğlu da, Irak'taki Türklere göstermiş oldukları ilgi ve yardımdan dolayı teşekkür ederken, CHP'nin bölgedeki Türkmenlere sahip çıkmasının kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sena Kaleli Kerkük Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title