Haberler

İnsana benzer bağışıklık sistemi olan hayvanda korona aşısı başarılı oldu

Güncelleme:

ABD'de devam eden koronavirüs aşı çalışmalarında, bağışıklık sistemi insanlar büyük oranda benzerlik gösteren makak maymunları üzerinde denenen aşı başarılı oldu.

Dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen koronavirüse karşı geliştirilecek aşılarda sevindiren haber geldi. Koronavirüse karşı devam eden bir aşı çalışmasında, makak maymunları üzerinde yapılan testlerin koruma sağlamakta başarılı olduğu duyuruldu.

ABD'de devam eden söz konusu çalışmayı, Amerikan Ulusal Sağlık Kurumu araştırmacıları ile İngiltere'nin Oxford Üniversitesi bilim insanları yürütüyor. SARS-CoV-2 virüsü ile enfekte edilen maymunlara önce üzerinde çalışılan aşı yapıldı. Çalışma sonucu, makak maymunların ciğerlerinde ve solunum kanallarında, virüsün daha az görüldüğü kaydedildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ BENZER

BBC'deki habere göre, Hint şebeği adı da verilen bu makak türünün, insanla benzer bir bağışıklık sistemi bulunuyor. İngiltere'de şu anda binden fazla kişi Oxford Üniversitesi'nin insanlı deneyleri için gönüllü olmuş durumda. Yüzden fazla, deney aşamasında corona virüsü aşı çalışması gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (11)

Deniz:

Kendileri insanların başına musallat ettiler şimdi de aşıyı bulduk deyip milyarlarca dolar kazanacaklar

17
39
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Buna gercekten inaniyorsan daha nediyim. Adamlar dunyada en cok can kaybi verdi. Bende abd nin hukumetini zerre kadar sevmem ama onlarin yaydigina inanmiyorum. Bunlar sadece bir iddia

yanıt1
yanıt3
Anti yobaz:

Sen ve senin gibi zihniyetler olduğu sürece bu dünyaya sevgi ve hoşgörü hakim olmaz.Suan elindeki telefonu bile batıya borçlusun hatta grip olduğunda aldığın gripini.

yanıt20
yanıt5
YOBAZ:

batı vahşidir, sömürgecidir, acımasızdır, egoisttir, kendilerinden başka kimseyi insan yerine bile koymaz, cep telefonu ile teknolojisi ile senin gibilerin gözünü boyayyıp sonra her türlü zulmu yapıyorBunları Amerikada yaşamış biri olarak söylüyorum öyle bazıları gibi davulun sesi uzaktan hoş gelir cinsinden değil. Anti yobaz arkadaş, batı davuldur sana da sesi uzaktan hoş geliyor hepsi bu.

5
7
yanıtYanıtla
senaryocular:

Hala bi senaryo yazmaniz yokmu oylemu cikti boylemi cikti.kendi kendine cikamazmi cikmis iste Allah musaade etti cikti..virus gorevini yapacak.kirk yil ecel yagmis eceli gelen ölmüs

1
5
yanıtYanıtla
Girebilir mi yılan deligine:

Hatunumuz olur ancelina Beyin bedava bakın maskemi kendim yapıyorum 25lik su şişesinden panik yok

0
3
yanıtYanıtla
Yakışır:

Arkadaş doğru söylüyor dedem mezardan şimdi çıksa şu teknolojiyi görse anında kalp krizinden geldiği gibi geri giderdi bence bürüdü hiç kimse bilerek yayma bunun vebali çok büyük arkadaş

0
2
yanıtYanıtla
Dede:

Gen deyna araştirin

0
2
yanıtYanıtla
Objektif:

Virüsü emperyalist devletler belki kasıtlı olarak çıkarmamış olabilirler. Ama bu virüsün çıkmasına zemini onlar hazırladılar.

1
0
yanıtYanıtla
Haber:

Deniz sen yaptırma aşıyı protesto olarak

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title