Haberler

İnşa Edenler Zirvesi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk Müteahhitlerinin Yurt Dışında Bankacılık Sektörü ile İlişkilerini Güçlendirmek İçin Çalışmalar Yürüttüklerini Belirterek, "Türk Müteahhitlerine En Fazla İhtiyaç Duydukları Projelerde Finansman Desteği Sağlanacak" Dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk müteahhitlerinin yurt dışında bankacılık sektörü ile ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Türk müteahhitlerine en fazla ihtiyaç duydukları projelerde finansman desteği sağlanacak" dedi.

İNTES tarafından düzenlenen 'İnşa Edenler Zirvesi', Hilton Oteli'nde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla gerçekleştirildi. Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye'nin yapay gündem maddeleri ile uğraştığı bir dönemde ihracatçıların güzel çalışmalar yapmalarının son derece mutluluk verici olduğunu söyledi. İnşaatçıların dünyayı inşa ettiğini ifade eden Tüzmen, "İnşaat sektörü yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'nin imajını satıyor. Türk'ün imajını, prestijini yaptıkları güzel yapılarlar yükselttiler. Türkiye'de son 5 yılda kesintisiz bir büyüme varsa bunda inşaat sektörünün payı büyüktür. Biz doğru işleri sizlerle birlikte yaparak yolumuza devam ediyoruz. Bu kadar kısa bir zamanda inşaat sektörü bu kadar büyüdüyse ileride inşaat sektörü çok daha büyük atılımlar gerçekleştirecektir" dedi. Türk müteahhitlerinin yurt dışında aldıkları işlerin toplamının 1.5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirten Tüzmen, bugün ulaşılan noktada bu rakamın son 5 yılda 13 kat arttığını gösterdiğini söyledi. Müteahhitlik faaliyetlerinin ilk başladığı 1972 yılından 2002 yılına kadar geçen 30 yıllık dönemde müteahhitlik firmalarınca yurt dışında toplam 48 milyar dolarlık proje gerçekleştirildiğini kaydeden Tüzmen, son 5 yıllık dönemde bu tutarın 55 milyar dolara ulaştığını belirtti. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri bir hususun yurt dışında iş yapan Türk müteahhitlerinin bankacılık sektörü ile olan ilişkilerinin geliştirilmesi olduğunu belirten Tüzmen, Türk Eximbank'ın Türk müteahhitlerinin yurt dışındaki projelerine sağladığı desteklerin ilk sırada yer aldığını ifade etti.

Eximbank'a ülke limitlerinin Bakanlar Kurulu'nca onaylanması ve bankaya yabancı ülkelere sağlayacağı kredilerin koşullarını belirleme yetkisinin verilmesine ilişkin kanun değişiklik tasarısının hazırlanarak TBMM'ye sevk edildiğini söyledi. Tüzmen, bu kapsamda müteahhitlerinin en fazla ihtiyaç duydukları yurtdışı projelerde finansman desteğinin sağlanacağını belirterek, bazı Afrika, Kafkas ve Orta Asya ülkelerinde bu kredilerin koşullarının imtiyazlı hale getirilmesinin de mümkün olabileceğini kaydetti.

Bayındırlık Bakanı Özak ise konuşmasında, Türkiye'nin hızlı bir değişim sürecini geride bıraktığını belirterek, yapı ve inşaat sektörünün de bu değişimde büyük oranda ilerleme kaydettiğini söyledi. İnşaat sektörünün son dönemde altın çağını yaşadığını belirten Özak, İNTES'in inşaat sektörünün canlanmasında önemli bir yeri bulunduğunu söyledi. İnşaat sektörünün yurt dışında yaşadığı sorunlara da değinen Bakan Özak, söz konusu sorunların giderilmesi için de hükümet olarak çalıştıklarını kaydetti.

(DUY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title