Haberler

İngiltere Başbakanı Johnson: Yeni mutasyon öncekinden daha öldürücü

Güncelleme:

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan yeni koronavirüs mutasyonunun daha ölümcül olabileceğini gösteren ilk kanıtlar olduğunu söyledi. Ülkede 24 saatte 1401 kişi Kovid-19 kaynaklı virüsten hayatını kaybetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ülkede görülen türünün daha ölümcül olabileceğini belirtti.

Johnson yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bugün, yeni varyantın yayılma hızının daha fazla olduğunun yanı sıra, daha ölümcül olduğunun da bilgisini aldık. Büyük ölçüde bu yeni varyantın etkisi, NHS'nin yoğun baskı altında olduğu anlamına geliyor" dedi.

"İNGİLTERE'DE 3 AYRI KORONA TÜRÜ VAR"

Hükümetin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance ise şu anda İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da görülen 3 ayrı Kovid-19 türü olduğunu belirtti.

İngiltere'de tespit edilen türün, diğerlerinden yüzde 30-70 daha kolay bulaştığını kaydeden Vallance, pozitif vakalarda bu türün daha çok görülmesinin bunu ispatladığını aktardı.

"YENİ TÜRDE ÖLÜMLER BEKLENENDEN DAHA YÜKSEK"

Verilerin henüz yeteri kadar güçlü olmadığına işaret eden Vallance, orijinal türde enfekte olan 1000 kişiden 10'unun ölmesinin beklendiğini, ancak yeni türde bu sayının 13 veya 14'e çıktığını vurguladı.

Vallance, yeni türlerin "kesinlikle daha fazla endişe verici" olduğunu ve "aşılara daha az duyarlı oldukları anlamına gelebilecek özellikler" bulunduğunu ancak bu aşamada kesin bir şey söylenemeyeceğini belirtti.

SON 24 SATTE 1401 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 24 saatte 1401 kişinin daha ölmesiyle Kovid-19 kaynaklı can kaybı sayısı 95 bin 981'e çıktı.

Avrupa'da virüs nedeniyle en çok ölümün görüldüğü ülke olan İngiltere'de, yeni türün vakaları yükseltmesinin ardından 5 Ocak'ta yeniden karantinaya gidilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Boris Johnson Başbakanlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

Koronanız Batsın:

Bu virüs laboratuvar çıkışlıdır. Bu virüsün arkasında Kapitalist Terör Baronları var. Bill Gates neden 5 yıl önce tüm aşı firmalarının hisselerini satın aldı ?

27
6
yanıtYanıtla
SÜLO:

Budur. Laboratuvar virüsü de olsa korunalım lakin olayı gayet güzel açıklamışsınız.

yanıt0
yanıt0
ad:

bizim ''bakanlar'' da okulları acacağız diyor

20
10
yanıtYanıtla
Reisci:

Küresel güçler daha fazla aşı satmak için uydurdukları yalanlardan ibaret. . . .

18
6
yanıtYanıtla
ydzym:

SİZ YILLARDIR MÜSLÜMANLARI KATLETTİNİZ, ALLAH BÜYÜK ŞİMDİ BUNLARI ÖDEME ZAMANIDIR

9
9
yanıtYanıtla
ALİ:

MANTIĞA BAK. MÜSLÜMANLAR ÖLMÜYOR MÜ?

yanıt3
yanıt2
Cevoli:

Bukadar basit düşünülür mü.

yanıt0
yanıt0
Bilgin:

Arkadasa gore müslümanlar bu savaşta sivil zaiyat sanirim.

yanıt0
yanıt0
Sen bir gorun:

Normal biri değilsin.bir doktora git istersen.Muslumankarda oluyor aptal mısın nesin.Onlarin bulduğu asilarada muhtacım demiyor da.

yanıt0
yanıt0
1907:

:)))))

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title