Haberler

İnadına Aşk Dizisine Öpüşme Cezası

Güncelleme:

RTÜK, Fox TV'de yayınlanan "İnadına Aşk" dizisinde Defne ile Yalın'ı "Hiç de masum öpüşmüyorlardı" diyerek ceza kesti. Fox TV'ye de uyarı cezası verildi.

İnadına Aşk dizisinin dokuzuncu bölümüne damga vuran öpüşme sahnesi RTÜK'ün de gündemine taşındı. RTÜK, Defne ile Yalın"a "Öpüşme cezası" verdi.

"HİÇ DE MASUM ÖPÜŞMÜYORLARDI"

Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Fox TV'de yayınlanan "İnadına Aşk" adlı dizinin 9'uncu bölümündeki "Defne" ile "Yalın" karakterlerinin öpüşme sahnesini görüşen RTÜK, "Hiç de masum öpüşmüyorlardı" dedi ve ''Çocukların şehvet duygularını tetikleyip dengelerini bozduğunu" savundu. Fox TV'ye de uyarı cezası verildi. RTÜK'ün, öpüşme sahnesi ile ilgili analizi şöyle:

''Yeni bölüm öncesi, bir önceki bölüm özetini yayınlamış ve yaklaşık 5 saniye süren öpüşme sahnesi ile eski bölüm bitirilmiştir. Yeni bölüm (9. bölüm) dizi başlangıç jeneriğinden sonra öpüşme sahnesi ile başlamış, 30 saniye sürmüş ve reklam kuşağı ile kesilen dizi, bu sahne ile tekrar başlamış, yaklaşık 40 saniye öpüşme sahnesi gösterilmiştir.

CİNSEL NİTELİK TAŞIYOR

Öpüşme sahnesinin mevcut gösteriminin senaryo gerekliliğinden öte, süre ve çekim tekniği nedeniyle cinsel nitelik taşıdığı, 'masum' bir sahne olarak nitelenemeyeceği anlaşılmaktadır. Yayıncı kuruluşun izlenirlik uğruna sahnenin 3 kez tekrarlanarak abartıldığı izlenimi oluşmuştur.

İzleyicilerin "aşırı cinsellik içeriyor", "şehvetli sahne", "cinsel güdüleri erken yaşta tetikliyor", RTÜK, Türk Pedagoji Derneği'nin de "Çocukların ekranda gördükleri aşk, cinsellik gibi kavramlardan olumsuz etkilendiği, dengelerinin bozulduğu" şeklinde görüşü bulunmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Yalın Fox Medya Magazin Haberler

500

Yorumlar (76)

Bir dostMobil-IOS:

Rtüğü destekliyorum

49
22
yanıtYanıtla
kesinlikleMobil-ANDROID:

cok doğru karar

53
5
yanıtYanıtla
vatanfaşMobil-ANDROID:

inadına hdpe

19
34
yanıtYanıtla
dadaşımmmmmm:

eyyyyy rutuk işe yaraaaaaaaaaaaaa imkanları kullan insanlar küfüre batıyorrrrr

40
2
yanıtYanıtla
fb.liMobil-ANDROID:

Hristiyan kanalının Türk toplumunu yozlaştirma senaryoları

33
8
yanıtYanıtla
SANAT TA SANAT:

Her şey sanat için diyerek ahlaksızlığı tavan yaptırdılar!

29
5
yanıtYanıtla
Hdpli:

Ayıp yakışmıyor böyle şeyler küçük çocukların ahlakını bozuyor

33
1
yanıtYanıtla
ercan:

BUNUN NERESI SANAT

29
3
yanıtYanıtla
Mine.Mobil-IOS:

Çok haklı rtük tebrik ediyorum.

24
7
yanıtYanıtla
ACI BIBER:

dedelerimizde o eski dönemlerde bir zaman makinesi olmus olsaydi ve torunlarinin gün gelecek izetten ardan yoksun bir nesil olacaklar göterilseydi acaba bizim icin bu topraklar icin canlarini verirler miydi?reziligi ask yapmislar. ask ve sevismek insanin özelidir mahremidir hayvanlar ve insanlari ayird eden sirf akil degildir, hayvanlardan farkli davranis bicimleridir. zira ben akil ile davranislarimda akilsiz olan hayvanlar gibi ulu orta davranasam BENIM FARKIM NEDIR?

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title