Haberler

Tartışmalı Bildiriyi İmzalayan Akademisyenin İşine Son Verildi

Güncelleme:

"Barış İçin Akademisyenler Bildirisi"ne imza atan İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Düzen'in işine son verildi.

"Barış İçin Akademisyenler Bildirisi"ne imza atan İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Düzen'in işine son verildi. Daha önce Yrd. Doç. Dr. Düzen için bu nedenle soruşturma başlattığını bildiren üniversite yönetimi, gerekçe konusunda açıklama yapmadı.

AÇIKLAMA YAPILMADI

İzmir Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Psikoloji bölümlerinde çeşitli dersler veren Yrd. Doç. Dr. Ekrem Düzen'in işine iddiaya göre herhangi bir açıklama yapılmadan son verildi. Üniversiteden bir açıklama yapılmazken, Eğitim- Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Yönetim Kurulu üyesi öğretim görevlisi Aydın Arı, Yrd. Doç. Dr. Düzen ile görüştüğünü ancak kendisine bir açıklama yapılmadığını öğrendiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Düzen mezun ettiği engelli öğrencisiyle

AKDEMİK ÖZGÜRLÜK ZEDELENİYOR

Aydın Arı, "İşten çıkartma gerekçesi göstermemişler. İmza konusunu gerekçe yapmamışlar anladığım kadarıyla. Vakıf üniversitelerinde çalışan öğretim elemanları haddinden fazla güvencesiz. Sadece imza değil diğer konularda da çok kolay işten çıkartılabiliyorlar. İş güvencesinin olmaması akademik özgürlüğü zedeliyor. Başka her hangi bir sebeple de vakıf üniversitesi çalışanları çok kolay işten çıkartılabiliyor" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Üniversitesi Aydın Arı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (71)

İrkçilık hastalıktırMobil-IOS:

Allah'da sızleri attısın o akademiysen şereflıdır

9
55
yanıtYanıtla
hbk:

Sizi atmış zaten hainler bize nasip olmuş ekmekten kardeş payı yaptık verdik hala hainsiniz. Bundan sonra ölünüz leş diliniz kalleş unutmayın fistanlilar

yanıt2
yanıt0
ZAZAMobil-IOS:

Faşistlik bu düşünceyle bu ülke kaybetmeye mahkumdur

10
50
yanıtYanıtla
analiz:

faşistliği bana bir açıkla zaza, ondan sonra yorum yap maksat geyik olsun diye yorum yapıyorsunuz.

yanıt20
yanıt1
Kadir:

Isinize gelmeyeni terorist ilan ediyorsunuz. Bilimden ne anlarsiniz sacma sapan yorum yapanlar ve bu karari verenler. Bu kafayla bir yere varmazsiniz.

37
22
yanıtYanıtla
Kudret:

Dünya üniversiteleri arasında sıralamanız ne bilimmiş siz anca filim üretirsiniz onuda kalitesizliğinden izleyen olmaz kepaze sülükler inin lan milletin sırtından

yanıt2
yanıt0
varol:

iyi oluyor bunlar tek tek temizlenmelii vatan evlatlarının kanına giren sülükler

49
6
yanıtYanıtla
Mhp:

Iki gözüni cikarsinlar bunlara azdir bu ben olsam direk iceri ataram

46
6
yanıtYanıtla
Milli akademisyen:

Elbette kovarlar gayet makul bir izahı var. Dünyanın neresinde olursanız olun milli birlik ve beraberliğinizi tehdit eden unsurları ödüllendirmezsiniz. Her şeyin bir bedeli vardır. Durum ontolojiktir travmaya gerek yok

48
2
yanıtYanıtla
Kemal:

İyi olmuş bu vatana ihanet eden bu vatanın ekmeğinide yiyemez kardeşim.

47
1
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title