Haberler

İmamoğlu, İstanbul'daki pandemi toplantısına neden çağrılmadı? İşte olayın perde arkası

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki pandemi toplantısına davet edilmemesiyle ilgili bir açıklama yapan valilik kaynakları, toplantının ani geliştiğini ve İmamoğlu'nun bu nedenle davet edilemediği bilgisine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte salgının İstanbul'daki seyrini görüştüklerini duyurmuştu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda devam eden artışa karşı alınacak tedbirlerin kararlaştırıldığını açıklamıştı. Pandemi toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmaması ise tepki çekti.

CHP'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Konuyla ilgili CHP'den yapılan açıklamada "İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin %40'ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır. Saray iktidarı, İstanbul'da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular'dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur. Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Dr. Fahrettin Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir" ifadelerine yer verildi.

VALİLİK: TOPLANTI ANİ GELİŞTİ

İmamoğlu'nun toplantıya çağrılmaması ile ilgili valilik kaynaklarından yapılan açıklamada ise; "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu il bazında gerçekleşen pandemi kurulu toplantılarına katılıyor. Ancak toplantı ani gelişti. Markar Esayan'ın cenazesinde Vali ve Koca birlikte hastaneye gidiyorlar, ardından da böyle bir toplantı gerçekleşiyor" denildi.

İmamoğlu, İstanbul'daki pandemi toplantısına neden çağrılmadı? İşte olayın perde arkası

BAKAN KOCA: BİR ARAYA GELECEĞİZ

Koronavirüsle mücadele kapsamında Bursa'ya giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hafta sonundan itibaren 5 gün boyunca İstanbul'da olacağını ve İBB Başkanı İmamoğlu ile de bir araya geleceğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title