Haberler

İlle De Mozart Olsun Tepecik Filarmoni Orkestrası Konseri

Güncelleme:

Tepecik Filarmoni Orkestrası Down Sendromlu Çocuklara Yardım İçin Sahne Alıyor.

İZMİR'in Tepecik Semti'nde yaşayan ve karşılaştıkları ayrımcılığa müzikle isyan ederken, yaşam tarzları, müzik ve kültürlerini küçümseyenlere karşı konservatuvar okuyup Tepecik Filarmoni Orkestrası'nı kuran Roman gençler, 'İlle de Mozart olsun' adını verdikleri ilk konserlerini gerçekleştirdi. Mozart'ın senfonilerini Roman müziği ile yeniden yorumlayan 15 gencin, ünlü perküsyon ustası Hamdi Akatay ile verdiği ilk konser büyük ilgi görmüştü.

Ünlü perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay'ın öncülüğünde 6 ay önce çalışmaya başlayan Tepecikli gençler, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde güzel bir konsere imza atmıştı.

Engelsiz Sanat Sloganı ile gerçekleşecek olan konsere başta Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği İzmir Şubesi ( MÜSİAD), Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi, Ulusal Down Sendromu Derneği destek veriyor. Konserde ayrıca - Ulusal Down Sendromu Derneği Halk Oyunları Ekibi Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Korosu , Ulusal Down Sendromu Derneği Zeybek Grubu, Ulusal Down Sendromu Derneği Ritim Grubu ve D.E.Ü Devlet Konservatuvarı Vurmalı Çalgılar Ritm Grubu sahne alacak. Konser 21 Şubat 2015 tarihinde saat: 20.00'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hamdi Akatay Tepecik Mozart İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title