Haberler

İlk yerli ve milli uçaklar buraya inmişti, hizmete girmek için gün sayıyor

Güncelleme:

İlk yerli ve milli uçaklar buraya inmişti, hizmete girmek için gün sayıyor Sivas'ın Divriği ilçesine 1941 yılında Nuri Demirağ tarafından yaptırılan, ilk yerli ve milli uçakların indiği havaalanında çalışmalar devam ediyor Sivas'ın Divriği ilçesine 1941 yılında Nuri Demirağ tarafından...

İlk yerli ve milli uçaklar buraya inmişti, hizmete girmek için gün sayıyor

Sivas'ın Divriği ilçesine 1941 yılında Nuri Demirağ tarafından yaptırılan, ilk yerli ve milli uçakların indiği havaalanında çalışmalar devam ediyor

SİVAS - Sivas'ın Divriği ilçesine 1941 yılında Nuri Demirağ tarafından yaptırılan, ilk yerli ve milli uçakların indiği havaalanında çalışmalar devam ediyor.

Sivas'ın Divriği ilçesinde Nuri Demirağ tarafından 1936 yılında yapımına başlanan ve 1941 yılında tamamlanarak, kendisi tarafından yapılan ilk yerli ve milli uçağın iniş yaptığı havaalanı özelleştirilmesinin ardından meraya dönüşmüştü. Sivas Valiliğinin girişimleri ile Türkiye'nin ilk havaalanlarından birisi olan bu alan yeniden hayat buluyor. 200 dönümlük arazi üzerine yapılan havaalanında yenileme çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Sivas Valisi Salih Ayhan ve Ak Parti Millet Vekili İsmet Yılmaz alanda incelemelerde bulunarak, proje hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nuri Demirağ Divriği Sivas Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title