Haberler

İlk Bahar Dönemi Şap Aşılaması Tamamlandı

İlk Bahar Dönemi Şap Aşılaması Tamamlandı

Denizli'de Büyükbaş Hayvanlara İlkbahar Dönemi Şap Aşılaması Tamamlanırken, 130 Bin Büyükbaş Hayvanın Aşılandığı Belirtildi.

Denizli'de büyükbaş hayvanlara ilkbahar dönemi şap aşılaması tamamlanırken, 130 bin büyükbaş hayvanın aşılandığı belirtildi.

Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever tarafından yapılan açıklamada, her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde büyükbaş hayvanlara şap hastalığı ile mücadele kapsamında koruyucu aşılama yapıldığı, bu yıl Denizli merkez ve 18 ilçede şap aşılamasının tamamlandığı kaydedildi. Denizli Tarım İl Müdürlüğü olarak 142 bin büyükbaş hayvanın aşılama programına alındığını, bunlardan 130 bininin aşılandığı belirtilen Yusuf Gülsever, "2007 yılında yüzde 76 olan aşılama gerçekleşme yüzdesi, yapılan çalışmalar neticesinde bu yıl yüzde 90'a ulaşarak büyük bir başarı sağlanmıştır. Ayrıca 68 bin küçük hayvana da koruyucu şap aşısı yapılmıştır" dedi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığını ekonomik yönden tehdit eden şap hastalığına karşı mekan mevhumu gözetmeksizin her türlü hava şartlarında köy köy, ahır ahır dolaşarak 130 bin büyükbaş hayvanlarda aşılama başarısı gösteren ekiplere teşekkür eden Gülsever, "Denizli'de şap hastalığını tamamen eradike edip, ortadan kaldırmak hedefimiz" dedi. Haziran ayı itibariyle Brucella aşılama çalışmalara başlandığını, 3-6 aylık olan bütün düveler ile 3-6 aylık yaştaki tüm erkek-dişi kuzu ve oğlaklara Brucella aşısı yapılacağını belirten Yusuf Gülsever, "Hayvan yetiştiricilerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini ve insan sağlığı için de fevkalade önem arz eden brucella hastalığını önlemek için hayvanlarını aşılatmalarını istiyoruz" dedi.

(AV-AT-Y) 17.06.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });