Haberler

İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Sigara Denetimi

Güncelleme:

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sigara denetimi Van genelindeki işletmelerde eş zamanlı olarak tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi.

Van genelindeki işletmelerde eş zamanlı olarak tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi. Van'daki denetlemeye Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Recep Yıldırım ile Ruh Sağlığı Şube Müdürü Nuray KAYA ve Polis memurlarının da eşlik ettiği denetlemede tütün kanunlarına muhalefet eden işyerleri ile bazı vatandaşlara uyarı ve tutanak tutuldu. Kapalı mekan'da sigara kullandığı gerekçesiyle görevli memurlar tarafından. İnternet kafe, pastane ve işyerlerine 4207 sayılı Kanuna göre, işlemler yapıldı.

UYGULAMA DAHA SIK YAPILACAK

Denetimlerle ilgili açıklama yapan sağlık müdür Yardımcısı Dr. Recep Yıldırım, dumansız hava sahasının önemli bir proje olduğunu belirterek, ilimizde deprem nedeniyle uzun süredir denetimlerin azaldığını ancak uygulamanın bundan sonra daha sık yapılacağını söyledi.

Türkiye'de yılda 100 bin insanın sigara yüzünden öldüğünü ve bu yüzden denetlemelere hassasiyetle devam edileceği altını çizdi.

İl Sağlık Müdürü yardımcısı Dr. Recep Yıldırım, yasalara uymayan işletmecilere karşı uygulamanın devam edeceğini vurgulayarak, " dumansız hava sahası kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.

BIRAKMAK İSTEYENLERE SAĞLIK KURULUŞLARIMIZDA POLİKLİNİK HİZMETİ VERİLMEKTE.

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara tıbbi desteğin sağlandığını ifade eden Dr. Recep Yıldırım, bundan böyle tütün kanunlarına muhalefet eden işletme sahiplerine karşı daha sık denetleme yapılacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar Van'da 2623 Kişiye yakın vatandaşımız sigara bırakma kliniklerinde tedavi oldu. Tütün denetimini arttırarak devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız 'Alo 171 Sigara Bırakma Hattı'nı arayıp tıbbi destek alabilirler." ifadesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Recep Yıldırım Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title