Haberler

Gözaltına Alınan İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

Güncelleme:

İhsan Eliaçık, dün ifade vermek için gittiği adliyede gözaltına alındı. Batman'daki başka bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan Eliaçık bu sabah başsavcıya ifade verdi. Ertesi gün sabah saatlerinde serbest bırakılan İhsan Eliaçık kimdir, kitapları nelerdir?

İhsan Eliaçık, dün bir soruşturmada ifade vermek için İstanbul Çağlayan Adliye'sine gitti. Batman'da başka bir soruşturma sebebiyle hakkında yakalama emri çıkarıldığını öğrenen Eliaçık, gözaltına alındı. Bu sabah itibari serbest kalan ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık kimdir, kitapları nelerdir?

İHSAN ELİAÇIK KİMDİR?

23 Aralık 1961 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelen İhsan Eliaçık, ilk, orta ve lise öğrenimi Kayseri ve Kırşehir'deki farklı okullar okuyarak 1980 yılında tamamladı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nde Mamak Cezaevi'nde 1 yıl yatan Eliaçık, Akıncılar ve Akıncı Gençler davasından yargılandı ve beraat etti. 28 Şubat'ta 30'u aşkın davadan yargılanan İhsan Eliaçık ve iki kez cezaevine girdi.

İhsan Eliaçık Kimdir?

1990'daErciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmadan okulu bırakan Eliaçık, bağımsız yazarlık yapmaya başladı. "Kayseri Gündem", "Değişim", "Yeryüzü", "Bilgi ve Düşünce", "Yarın", "Özgün İrade", "Bilge Adam", "Söz ve Adalet", "Gerçek Hayat", "Doğudan" gibi birçok dergide yazıları, "Milli Gazete", "Star", "Tempo", "Zaman", "Habertürk", "Sabah", "Birgün", "Radikal" gibi gazetelerde söyleşileri yayınlandı.

İhsan Eliaçık Kimdir?

Yarın Dergisi'nde kapanana kadar 4 yıl, genel yayın yönetmenliğini yaptığı Söz ve Adalet Dergisi'nde kapanana kadar 8 ay, Gerçek Hayat Dergisi'nde 2 yıl, haber10.com sitesinde 4,5 yıl yazılar yayınladı.

İhsan Eliaçık'ın kendi internet sitesinde (ihsaneliacik.org) ve adilmedya.com haber sitesinde haftalık yazıları yayınlıyor. Yazılarıyla Anti-Kapitalist Müslümanlar adıyla tanınan islami-politik oluşumun teorik altyapısını geliştiren Eliaçık, bu harekete sahip çıktı. Köşe yazarlığını yaptığı Karşı Gazetesi'nden ayrılan İhsan Eliaçık, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Arapça ve İngilizce bilen İhsan Eliaçık, İstanbul'da yaşamaktadır.

İhsan Eliaçık, evlidir ve 5 çocuğu vardır.

İhsan Eliaçık Kimdir?

KİTAPLARI

1992-2012 yılları arasında 22 tane kitap yazan İhsan Eliaçık'ın kitapları; İtikat Üzerine, İslam Ve Sosyal Değişim, Devrimci İslam, İslam'ın Yenilikçileri, Adalet Devleti; Ortak İyinin İktidarı, İhyadan İnşaya İslam Düşüncesi, İslam'ın Üç Çağı, Mehmet Akif, Muhammed İkbal, Aliya İzzet Begoviç, Yaşayan Kur'an; Türkçe Meal, Yaşayan Kur'an; Türkçe Meal-Tefsir, Daru's-Selam; Evrensel Adalet Ve Barış Yurdu, Gerçek Hayat Dini, Nuzül Sırasına Göre Yaşayan Kur'an; Türkçe Meal-Tefsir (Tek Cilt), Mülk Yazıları I, Hanginiz Muhammed, Mülk Yazıları I+II, Bana Dinden Bahset, Bu Belde, Kur'an'a Giriş, Sosyal İslam'dır.

Kaynak: Haberler.com / Politika

İhsan Eliaçık Batman Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title