Haberler

Ihlara Vadisi'ne Turist İlgisi Artıyor

Öner Taş - Kapadokya'nın batı kapısı durumundaki Ihlara Vadisi'ni bu yılın 9 aylık döneminde 231 bin 518 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Öner Taş - Kapadokya'nın batı kapısı durumundaki Ihlara Vadisi'ni bu yılın 9 aylık döneminde 231 bin 518 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Aksaray Müze Müdürü Yusuf Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tektonik yükselmeler, Hasan Dağı volkanının püskürmesi ve bu alan üzerinde Melendiz Çayı'nın akmasıyla şekillenen Ihlara Vadisi'nin, Kapadokya bölgesinin en önemli doğal güzellikleri arasında yer aldığını söyledi.

Bölgenin en büyük vadisi Ihlara'nın bir doğa harikası olduğunu vurgulayan Altın, "Çok sayıda kilise ve şapelleriyle hala keşfedilmeyi bekleyen gizli bir yerleşim durumundaki Ihlara'ya, tarihi değerinin yanı sıra içinden geçen Melendiz Çayı, yeşil bitki örtüsüyle hayat veriyor. Doğa sporlarına uygun özellikler taşıyan Ihlara Vadisi aynı zamanda dünyanın en büyük kanyonlarından birisi" diye konuştu.

-İnanç turizmi açısından önemli-

Ihlara Vadisi'nin kiliseleriyle inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındırdığını dile getiren Altın, şöyle devam etti:

"Burası 100-120 metreye varan derinliğe ve 18 kilometrelik uzunluğa sahip olmasının yanı sıra vadi boyunca sıralanmış, kayalara oyulmuş kiliseleriyle de dikkati çekiyor. Vadi içindeki tescilli kültür varlığı sayımız 47. Bunun içinde 35 kilise bulunuyor. 4. yüzyıldan itibaren önemli bir manastır ve yerleşim merkezi haline gelen Ihlara Vadisi'nde döneminin resim sanatı özelliklerini taşıyan birçok kiliseyi görmek mümkün. Ihlara Vadisi içerisindeki kayıtlardan 11. yüzyılda 100'den fazla kilise, 16 manastır, birçok din eğitimi yapılan merkezin olduğu ve bin 500'den fazla yerleşim biriminde on binlerce insanın yaşadığı anlaşılıyor."

Ihlara Vadisi'ne dünyanın dört bir yanından turist geldiğini vurgulayan Altın, şunları kaydetti:

"Vadiyi bu yılın 9 aylık döneminde 231 bin 518 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Geçen yıl aynı dönemde 221 bin 765 kişi ziyaret etmişti. 2011'de toplam ziyaretçi ise 268 bin 809'du. Bu yıl vadinin şubat ve mart aylarında kapalı olmasına rağmen, geçen yıldan daha çok ziyaretçi sayısına ulaşılacağını tahmin ediyorum" dedi.

Altın, en çok ziyaretçinin geldiği mayıs ayında vadiyi 44 bin 885 turistin gezdiğini ifade etti.

Yayıncı: Ahmet Kayır - AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Altın Kapadokya Aksaray Ihlara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title