Haberler

Iğdır'da Tedavi Edilen Kerkenez Doğaya Bırakıldı

Iğdır'da bitkin halde bulunan kerkenez kuşu, tedavisi yapılıp halkalanarak doğaya salındı.

Kentin Hoşhaber beldesi kırsalında bitkin haldeki kerkenezi bulanlar, durumu yetkililere bildirdi.

Bölgeye gelen Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bağlı Av ve Yaban Hayatı Koruma ekipleri, kerkenezin tedavisini yaptı.

Tedavi sonrası götürüldüğü Tuzluca ilçesinin Yukarı Çıyrıklı köyündeki Aras Kuş Gözlem İstasyonu'nda halkalanan kerkenez, doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kerkenezin sıcak hava yüzünden bitkin düştüğünü ve köylülerce bulunduğunu söyledi.

Teslim aldıkları kuşu tedavi ettiklerini aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Kuşun, kurumumuzda veteriner hekim tarafından yapılan kontrollerinde kanatlarında herhangi bir sorun olmadığı görüldü. Ardından kuşu besleyip bir kaç gün gözlemledikten sonra tedavi sürecini sonlandırdık. Sağlığı gayet iyi olduğu için doğaya saldık."

Mete Türkoğlu, kerkenezin göç etmeyen kuş türlerinden olduğunu ifade ederek, "Bu kuşu Iğdır çevresinde yılın her döneminde görmemiz mümkün. Yırtıcı bir tür olan bu kuş çok nadir göç eder, besin buldukları alanlarda yıl boyunca yaşamını sürdürebilir. Mikroklima iklime sahip olan Iğdır, bir çok kuşa yaşam olanağı sunmaktadır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mete Türkoğlu Hoşhaber Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title