Haberler

İçişleri Bakanı Şahin, Tatbikatı Pencereden İzledi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Uludağ'da kış ve doğa sporlarında kaza, yaralanma ve kaybolma olayları ile ilgilli Arama-Kurtarma Faaliyetleri Değerlendirme, Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısına katıldı. Şahin, daha sonra Jandarma Arama Kurtarma Timlerinin köpeklerle karın altında yaptığı tatbikatı, bulunduğu otelin penceresinden tatbikatı izledi.

Monte Baia'da düzenlenen toplantıya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile kış sporlarının yapıldığı 5 ilin valisi katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Şahin, Uludağ'ın Bursa'nın 'alameti farikası, doğanın hediyesi ve Allah'ın mucizevi bir armağanı olduğunu' söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kış sporları sırasında yaşanabilecek kaza, yaralanma ve kayıp olaylarına karşı arama kurtarma faaliyetlerinde, kurtarma araçlarının ve personelinin kabiliyetlerini bu toplantıyla değerlendirdiklerini belirten Şahin, şunları söyledi:

"Doğa sporlarında ister istemez kazalar yaşanabilmekte. Yaralanmalar olabilmekte ve kayıplar da yine olabilmekte. Kayıp olayları ile karşılaşabilmekteyiz. Böyle bir durumda kaza, yaralanma veya kayıp durumunda şüphesiz en önemli mesele, kaybolan, kazaya uğrayan ya da yaralanan insanımızın canıdır. Onun hayatıdır. Bu bakımdan da etkin bir kurtarma organizasyonunun da yegane amacı sıkıntıya düşen, tehlikeye düşen hayatın kurtarılmasıdır. Etkin ve zamanında müdahale yapılabildiği taktirde bu çalışmalar, halkımızın ve ülkemizde misafir olarak bulunan turistlerin devletimize olan saygı, sevgi ve güvenini pekiştirmektedir."

"HERKESE KAZASIZ KAYIPSIZ KIŞ SPORU DİLİYORUM"

Geçen yıl ülke genelinde jandarma arama kurtarma taburunun timleri tarafından yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde 70 kazazedenin kurtarıldığını dile getiren İçişleri Bakanı Şahin, bu çalışmalarda görev alanları kutladı. Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Siz siz olun, biz biz olalım hep dikkatli olalım. Sporumuzu yapalım, turizm hareketlerine katılalım. Ülkemizi, dağlarını ovalarını yaylalarını turizm cenneti köşelerini hep gezelim, tarihi yerlerimizi tanıyalım, bilelim ve bu ülkeden, havasından, suyundan yararlandığımız gibi kokusundan, kültüründen de yararlanalım. Sevdiğimiz, ükemizi koruduğumuz gibi, kendimizi korumamıza da ihtiyacımız var. Kendimize dikkat edelim, koruyalım. Kış sporlarından yaralanmamaya dikkat edelim. Günün birinde bir kazaya maruz kalırsak, kayıp, kaybolma gerçeği ile yüzleşirsek korkmayın, korkmayalım. Yapacağımız iş çok kolay. İmkanımız varsa önce 1, sonra 5'i, sonra 6'yı tuşlayalım. Eğer bir sıkıntı olursa 1'i, sonrası 5'i sonra 5'i tuşlayalım. Birinden biri mutlaka bize, size cevap verecektir. Bir tok ve güven veren bir ses size 'alo jandarma', 'alo polis' diyecektir. Ondan sonra diyeceklerine de can kulağıyla dikkat edelim ve uyalım. Korkmayalım, kaybolduğumuz zaman polis gelir, sizi bizi bulur. Ta ki verdiğiniz adreste bekleyelim. Ayrılırsak işler çok sarpa girer, sarpa sarar. Bunu yapmamaya dikkat edelim. Herkese kazasız, kayıpsız bir kayma, kış sporu diliyorum."

BİR YILDA 1530 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ise "Halkın güvenini ve desteğini kazanan ve halkla sürekli iletişim içinde olan Jandarma Genel Komutanlığımızın geniş bir faaliyet alanımız bulunuyor. 2012 yılında jandarma arama kurtarma timleri tarafından bin 530 olaya müdahale edilmiştir. Bu olaylarda 20'si turist olmak üzere bin 635 kişi kurtarılmış. Maalesef 9 kişi ise hayatını kaybetmiştir" dedi.

TATBİKATI PENCEREDEN İZLEDİ

Bakan Şahin toplantını ardından jandarma arama kurtarma timleri tarafından karda yapılan tatbikatı otel penceresinden izledikten sonra kayak pistine çıkarak, burada kayak eğitimi alan çocuklarla şakalaştı, sohbet etti.

Çocuklara "Siz yukarı doğru kayabiliyor musunuz" diyerek espri yapan Bakan Şahin, "Karda yürümek çok önemli. Bazıları karda yürüyür izini belli etmiyor. Ama bizim izimiz karda da kışta da her zaman açık" dedi.

Bakan Şahin daha sonra açılış törenine katılmak üzere karayolu ile Bursa'ya geldi.

IA,FK(FK/AAA) - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Bekir Kalyoncu Fatma Şahin Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title