Haberler

İçdaş'tan Serbest Dalış Sporuna Destek

Sanayideki Başarılarının Ardından Sporda da Şampiyonlar Yetiştiren İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi, Serbest Dalışta Dünya Rekorunu Eline Geçiren Sporcusu Derya Can Pamuk ile Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası'nda da Altın Madalya Bekliyor.

Sanayideki başarılarının ardından sporda da şampiyonlar yetiştiren İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi, serbest dalışta dünya rekorunu eline geçiren sporcusu Derya Can Pamuk ile Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası'nda da altın madalya bekliyor.

Antalya'nın Phaselis Koyu'nda düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda İÇDAŞ Su Sporları Kulübü sporcusu Derya Can Pamuk bayanlarda 128.48 metrelik dalışla yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Pamuk, Avrupa serbest dalış şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanırken başarılarına da yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Yelken ve serbest dalışta 30 lisanslı sporcusu bulunan İÇDAŞ, ayrıca Karabiga Spor'a da destekleriyle önemli bir sosyal sorumluluk üstleniyor.

Sanayinin dev şirketleri arasında yar alan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi, sporda da üstlendiği sosyal sorumlulukla şampiyonlar yetiştiriyor. İÇDAŞ Su Sporları Kulübü, katıldığı Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda bayanlarda yeni dünya rekoruna imza atarken, şimdi de gözlerini Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasına çevirdi. Türkiye şampiyonasında 128.48 metrelik dalışıyla dünya rekoruna imza atan İÇDAŞ Su Sporları Kulübü sporcusu Derya Can Pamuk, başarısında emeği olan herkese teşekkür ederken, yeni şampiyonlukların da geleceğinin müjdesini verdi. Şampiyonada ayrıca erkeklerde Devrim Cenk Ulusoy birinciliği kazanırken, Sertan Aydın ikincilik, Tunç Yahya Ertüz ise üçüncülük ile yetindi. Bayanlarda ise Pamuk'un birinciliğinin yanı sıra ikinciliği Şahika Ercümen, üçüncülüğü ise Sedef Özçelik elde etti.

DERYA'DAN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU BEKLENİYOR Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) organize ettiği ve 20-22 Haziran'da Phaselis koyunda gerçekleşen şampiyonaya 11 takım ile birlikte 43 sporcu katıldı. TSSF Başkanı A. İnkılap Obruk, şampiyonada başarılı olan sporcuların 30 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası'nın provası niteliğinde olduğunu belirterek, burada dereceye giren sporcuların ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. Obruk, serbest dalışta Türkiye'nin dünya 2.si olduğunu hatırlatarak, "Devrim Cenk Ulusoy ve Derya Can Pamuk'tan yine şampiyonluk bekliyoruz. 3 yılda 3 Dünya Şampiyonu çıkardık, bu ülkemiz için büyük bir başarıdır" diye konuştu.

İÇDAŞ SPORUN HER ALANINDA İÇDAŞ, sanayide, üretimde, ihracatta, istihdamda Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alırken, sporda da adım adım başarıya doğru ilerliyor. Dünya rekortmeni Derya Can Pamuk'un yanı sıra birçok sporcuyu bünyesinde barındıran şirket, Çanakkaleli gençlere de destek oluyor. Her yaz döneminde 150 sporcuyu yelken kurslarında eğiten İÇDAŞ Su Sporları Kulübü, bunlar arasında başarılı olanları lisanslı sporcu yaparak ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarışmalarını sağlıyor. 5 yıldır spora destek veren ve halen yelken ile serbest dalışta 30 lisanslı sporcuyla müsabakalarda yer alan İÇDAŞ, ayrıca Karabiga Spor'u da yalnız bırakmıyor. Şirket, süper amatör ligden 3 lige yükselme için mücadele eden Karabiga Spor'un yanı sıra basketbol ve voleybol takımlarına da ayrıca her alanda katkı sağlıyor.

(ERÖ-ERÖ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024? Galatasaray şampiyon oldu mu 2024? Crystal Palace Manchester United maç özeti ve golleri izle! (VİDEO)Crystal Palace MANU maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İsmail Kartal istifa etti mi, kovuldu mu? Crystal Palace Manchester United maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Crystal Palace MANU maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Denver Nuggets Minnesota TW NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 7 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Icardi ne paylaştı? Konyaspor Fenerbahçe maçı sonrası Mauro Icardi'den Instagram paylaşımı Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin kalan maçları 2024! Şampiyonluk yolunda zorlu viraj
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title